6 motive pentru a nu renunta la grasimi

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Eliminarea totala a grasimilor din alimentatie nu ne va tine departe de problemele de sanatate si de oscilatia suparatoare a greutatii. Ceea ce conteaza cu adevarat este ce fel de grasimi consumi. Pentru a te simti si a arata extraordinar, ai nevoie de asa-numitele grasimi bune. Ele se impart in doua categorii: grasimi monosaturate si grasimi polinesaturate. Spre deosebire de grasimile rele, acestea sunt bune pentru inima, micsoreaza colesterolul rau si te ajuta sa-ti mentii greutatea. Pestele, avocado, nuciferele, uleiul de cocos, de masline, semintele sunt cateva surse de grasimi bune. Iata cateva motive sa nu renunti la ele:


Stimuleaza fuctionarea cerebrala si mentin o stare de spirit pozitiva. Acestea sunt esentiale pentru mentinerea functiilor cognitive.
Sunt importante pe toata perioada de sarcina. Atat mama cat si copilul au nevoie de aportul de grasimi. In cazul copilului, acest aport este esential in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos.
Contribuie si la mentinerea frumusetii. Acestea sunt un aliat de nadejde  pentru rezistenta unghiilor, stralucirea parului si luminozitatea pielii. Carentele de grasimi din organism atrag dupa ele aspectul tern si lipsit de vitalitate al pielii, fragilitatea unghiilor si aspectul deshidratat al pielii.
Sunt excelente in controlarea senzatiei de foame. Datorita aportului caloric sporit, o cantitate mica de grasimi este suficienta pentru a obtine satietatea. Incearca! Te poti bucura de o gustare sanatoasa cu doar cateva nuci sau seminte.
Scad indicele glicemic al alimentelor.
Asigura buna absorbtie a anumitor vitamine. Multe dintre acestea – printre care vitaminele A, D,E si K – sunt solubile in grasimi, adica organismul tau are nevoie de grasimi pentru a le putea asimila.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 motive pentru a nu renunta la grasimi