6 mirosuri care te vindeca

Posted by admin. on Sunday, March 22, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Terapia cu mirosuri nu doar te relaxează, ci îți îmbunătățește starea generală de sănătate. Vezi care sunt cel mai puternice arome.

Mirosul de lămâie alungă depresia

Când te simți melancolică, miroase o lămâie. Cercetătorii haponezi au constatat că bolnavii de depresie care sunt expuși aromei de citrice se simt mai bine, potrivit rd.com. Acest miros restabilește echilibrul hormonal și întărește sistemul imunitar. Dacă vrei să beneficiezi de aceste proprietăți, poți stoarce o lămâie pe încheietura mâinii și vei avea un miros proaspăt toată ziua.

Mirosul de migdale de scapă de dureri

Migdalele nu îți fac bine doar când le consumi, ci și când le miroși. Cercetătorii canadieni au efectuat un studiu în care au rugat 20 de femei și 20 de bărbați să îți țină mâinile în apă fierbinte, pentru a le testa nivelul de toleranță a durerii. Când femeile au mirosit esență de migdale, au raportat un nivel de durere cu 38% mai mic, iar toleranța lor scădea când miroseau alte esențe, precum cea de oțet. Aroma de migdale nu a avut, însă, niciun efect asupra bărbaților.

Iasomia te ajută să te odihnești

Dacă te trezești obosită dimineața, ai putea să îți parfumezi camera cu iasomie. Cercetătorii canadieni au analizat efectul pe care îl au diverse arome asupra somnului. Pentru a trage concluziile, au ruat 20 de persoane să doarmă în camere diferite, care miroseau a iasomie, lavandă ori nu aveau un miros specific. Cel mai scăzut nivel de anxietate și cel mai profund somn l-au avut persoanele care dormeau în miros de iasomie. În plus, aceștia reușeau să se concentreze mai bine în timpul zilei.

Mirosul de piper negru te ajută să te lași de fumat

Un studiu din 2013, publicat în revista de Medicină Complementară și Alternativă, a arătat că fumătorii care miroseau piper negru simțeau o nevoie mai mică de nicotină. Acest lucru se datorează faptului că mirosul de piper negru dă o ușoară senzație de arsură pe gât, asemănătoare cu cea produsă de fumul de țigară. Dacă vrei să renunți la acest viciu, încearcă să miroși piper negru de câte ori îți vine să mai aprinzi o țigară.

Mirosul te trandafiri te ajută să visezi frumos

Dacă ai coșmaruri, umple-ți camera cu trandafiri. Cercetătorii germani au efectuat în studiu în care au observat că femeile care au dormit în camere care miroseau a trandafiri aveau vise mai frumoase, în timp ce persoanele expuse la mirosul de ouă stricate aveau coșmaruri.

Mirosul de banane te scapă de pofte

Dacă ai pofte nesănătoase, încearcă să miroși o banană. Un studiu a arătat că oamenii supraponderali, care au mirosit banane și mere verzi, au observat o scădere a senzației de foame. Acest lucru se datorează faptului că anumite mirosuri eliberează hormoni care îți dau senzația de sațietate.

sursa: unica.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: miros  arome  vindecare arome  aromoterapia  relaxare  lamaie  migdale  iasomie  dureri  depresie