6 lucruri pe care multi le stiu gresit despre protectia solara

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru protectia solara

Expunerea la razele ultraviolete este principala cauza a aparitiei cancerului de piele. Însa multe persoane si-au format o opinie gresita despre protectia solara.
Iata care este adevarul din spatele celor mai cunoscute mituri referitoare la acest aspect:

1. Nu este posibil sa suferi de arsuri solare în zilele înnorate si racoroase
Fals: Arsurile solare sunt cauzate de radiatiile UV, care nu au legatura cu temperatura, de aceea poti sa fii afectat si într-o zi racoroasa si înnorata de vara. Razele ultraviolete pot trece prin perdeaua de nori, avertizeaza specialistii.
Daca bate vantul, fata ta se poate înrosi ca si atunci cand stai la soare. De aceea, nu ezita sa folosesti crema cu protectie solara.

2. Daca folosesti produse cosmetice cu protectie solara nu mai e nevoie de crema UV
Fals: Fondul de ten si cremele de fata care ofera protectie contra razelor ultraviolete sunt indicate daca stai afara pentru perioade scurte de timp. Daca mergi la plaja trebuie sa utilizezi creme de protectie solara.
Crema se aplica la fiecare doua ore, nu doar dimineata. tine cont de faptul ca majoritatea produselor cosmetice cu protectie solara ofera o protectie mai mica decat SPF30, minima recomandata.

3. Oamenii cu tenul închis nu sunt afectati de razele soarelui
Fals: Medicii dermatologi spun ca absolut toate persoanele pot fi afectate de razele ultraviolete, responsabile pentru aparitia cancerului de piele. Persoanele cu pielea mai închisa au un risc mai mic, însa nu sunt complet ferite.

4. Trebuie sa stai mult la soare, pentru a beneficia de suficienta vitamina D
Fals: Pentru majoritatea oamenilor este nevoie de putin timp petrecut sub razele soarelui pentru a obtine necesarul zilnic suficient de vitamina D. Nu trebuie sa stai ore întregi la plaja. Este suficienta o plimbare în aer liber, pentru refacerea rezervei de vitamina D.

5. Nu poti fi afectat de razele ultraviolete printr-o fereastra
Fals: Ferestrele reduc, într-adevar, nivelul de radiatii UV, însa nu în totalitate. Asta înseamna ca poti sa te alegi cu arsuri solare daca stai mult timp în spatele unui geam. Este mai sigur sa aplici o crema de protectie.

6. Hainele ofera protectie totala pielii
Fals: Dermatologii afirma ca hainele obisnuite pe care le purtam zilnic nu ofera protectie în proportie de 100%. Daca ai o zi lunga pe care trebuie sa ti-o petreci afara, aplica o crema de protectie, chiar daca te îmbraci cu o bluza cu maneca lunga si cu o fusta sau o pereche de pantaloni care îti acopera în totalitate picioarele.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 lucruri pe care multi le stiu gresit despre protectia solara