6 lucruri care tradeaza lipsa inteligentei oamenilor

Posted by Alin Marinescu on Sunday, July 24, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 6 lucruri care tradeaza lipsa inteligentei oamenilor

Nivelul de inteligenta al oamenilor este tradat de simple gesturi, atitudini sau modul de a se comporta. Specialistii dezvaluie cum pot fi recunoscuti oamenii lipsiti de substanta.

Atunci cand te afli intr-o situatie in care parerea celorlalti depre tine conteaza, la scoala sau la job, trebuie sa stii cum sa iti pui in valoare calitatile. De la felul in care te imbraci si in care te comporti pana la modul in care vorbesti si argumentezi ceea ce spui, oamenii din jurul tau te vor judeca mereu. Asa ca, trebuie luate in considerare toate aceste lucruri, pentru a pastra o buna reputatie:

Vestimentatia 

Modalitatea in care te expui in fata celorlalti oameni ii determina pe acestia sa aiba un anumit comportament si sa te trateze intr-un anumit fel atunci cand nu te cunosc. Daca te imbraci bine, vei avea parte de respect si admiratie. Daca te imbraci in ridicol sau vulgar, nimeni nu va simti nevoia sa iti acorde timp intr-o zi aglomerata.

Fraze sau sintagme ciudate 

Desi chicotesti mereu atunci cand un personaj din filme foloseste anumite fraze sau sunt puse in anumite situatii, nu este ok sa repeti aceste cuvintele sau expresii in viata de zi cu zi. Daca sunteti profesor si „conversatia“ reprezinta doar un cuvant pentru dumeavoastra, probabil studentii nu va vor lua in serios pe intreaga durata a semestrului. 

Atitudine distanta 

Cu totii avem momente in care pur si simplu nu ne putem concentra si suntem prinsi uitandu-ne in puncte fixe, fara sa ascultam ce se vorbeste in jurul nostru, fie ca e vorba de professor, de seful nostru sau de sot. Unica scuza este aceea ca suntem intr-un moment profund de gandire. Cei din jurul nostru vor crede ca nu ne pasa sau ca nu am inteles ceea ce vorbesc ei. Atunci cand oamenii nu reusesc sa isi mentina contactul vizual corespunzator si limbajul corpului ii tradeaza, ei trebuie sa se concentreze si sa ii arate vorbitorului ca nu sunt complet pierduti in univers si ca au o idee despre ce se discuta. 

Prea multa vorba 

Doar daca nu esti o persoana ce detine informatii secrete, ceea ce spui tu nu ridica o problema de securitate nationala. Cuvintele care iti ies pe gura ii fac pe ceilalti sa isi creeze o impresie despre tine. Cand vorbesti succint si clar fara sa te gandesti la ce cuvinte sa folosesti, lasi impresia ca te descurci sa comunici tare bine. Stii ce e important si mai ales ce trebuie sa spui, fara explicatii sau scuze. Pe de alta parte, daca te balbai si daca scoti multe cuvinte pe gura fara logica, dai impresia ca vorbesti doar pentru tine, ca doar ce crezi tu conteaza fara sa reprezinte ceva important pentru ceilalti. 

Vorbarie putina

In momentul in care nu participi la discutii si esti foarte tacut, oamenii emit de asemenea judecati despre persoana ta. Pentru aceeia care se angreneaza in dicutii interminabile si contradictorii, indivizii cred ca sunt fie obraznici, fie nu au ceva foarte important de spus si continua cu parerea lor. Chiar daca tacerea, rusinea sau faptul ca esti o persoana introvertita nu sunt urme de inteligenta redusa, anumite personae cred acest lucru. Din aceste motive, este destul de important ca o persoana tacuta sa mai intervina in discutie din cand in cand. Nu trebuie sa vorbesti foarte mult, dar trebuie sa ai o opinie referitoare la subiectul pe care il dezbateti. 

Judecarea celor din jur 

Doar pentru ca cei din jurul tau te judeca, nu inseamna ca si tu trebuie sa faci aceelasi lucru. De fapt, esti mult mai in siguranta daca nu judeci pe nimeni niciodata. Niciunul dintre noi nu stie cu exactitate ce se intampla in viata celorlalti. Cand emiti judecati, le rezumi la trairile pe care le-ai avut tu de-a lungul timpului. Nu tii cont de ce au trait si prin ce au trecut ceilalti oameni. Cand ii judeci pe ceilalti, arati ca esti capabil sa vezi lumea numai prin ochii tai si nu esti in stare sa percepi faptul ca exista atatia oameni pe aceasta planeta cu asa de multe si diferite perceptii de viata.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 lucruri care tradeaza lipsa inteligentei oamenilor