6 lucruri care iti pot provoca atac de cord

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Exista cativa factori de risc mai putin cunoscuti ai atacului de cord. Poate stii deja ca atacul de cord poate fi provocat de anumite lucruri precum obezitatea, alimentatia nesanatoasa, fumat etc. Insa, mai jos vei gasi o lista cu alti factori care pot contribui la aparitia atacului de cord.

Lucruri mai putin cunoscute care pot sa provoace atacul de cord

Nivelul scazut al colesterolului bun. Un studiu facut la Universitatea Indiana, la care au participat aproximativ 7.000 de oameni, a subliniat faptul ca nivelul scazut al colesterolului bun reprezinta una dintre cauzele pentru care oamenii sufera un atac de cord.

Infectii. Daca ai o infectie a tractului respirator, atunci riscul de a suferi un atac de cord este de cinci ori mai mare in primele trei zile de la primirea diagnosticului. Asta pentru ca in urma unei infectii apare inflamatia, care poate declansa un atac de cord.

Probleme la rinichi. Un studiu realizat in Rotterdam, la care au participat pacienti in varsta, a subliniat faptul ca problemele la rinichi pot fi responsabile, de asemenea, pentru declansarea atacului de cord.

Viata la oras. In cazul celor care traiesc in zone urbane intens circulate, riscul de a suferi un atac de cord se dubleaza. Asta spun studiile facute in Germania. Indiferent daca oamenii merg cu bicicleta, cu masina sau cu mijloacele de transport in comun, riscul este acelasi.

Tratamentul pentru cancer de prostata. Potrivit unui strudiu din anul 2006 realizat la Harvard, tratamentul pentru cancerul de prostata poate fi un alt factor declansator al atacului de cord. Cei care au realizat strudiul spun ca nu exista o legatura directa intre acele tratamente si atacul de cord, insa reprezinta o posibilitate ce poate fi luata in calcul.

Psoriazis. Specialistii considera ca si cei care sufera de psoriazis risca sa sufere un atac de cord. Asta pentru ca in acest caz este vorba de o boala autoimuna care poate cauza inflamatie cronica. Iar aceasta duce la aparitia atacului de cord.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 lucruri care iti pot provoca atac de cord