6 din 10 pacienti primesc un diagnostic gresit. Afectiunile pe care medicii nu reusesc sa le identifice corect

Posted by Alin Marinescu on Friday, November 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru doctor

Peste jumatate dintre pacientii bucuresteni au primit cel putin o data un diagnostic gresit sau un tratament incorect, conform unei noi cercetari. Mai mult, inainte de a primi un diagnostic corect in cadrul unui serviciu specializat de second opinion, peste 60% dintre respondenti au consultat doi sau mai multi medici pentru patologia de care sufera. Cele mai multe diagnostice gresite au fost primite de pacienti pentru afectiuni oncologice, neurologice, endocrinologice si afectiuni ale aparatului genital, scrie csid.ro. La nivel de intentie, 7 din 10 pacienti bucuresteni afirma ca ar fi dispusi sa apeleze la un serviciu specializat de second opinion medical in cazul in care s-ar confrunta cu o afectiune oncologica si ar dori sa aiba siguranta unui diagnostic corect si a unui plan adecvat de tratament.

Dintre pacientii care au primit un diagnostic corect in cadrul serviciului de second opinion medical, 60% declara ca nu s-ar mai intoarce la medicul care i-a diagnosticat gresit, iar peste 20% afirma ca s-ar intoarce la primul medic, insa i-ar solicita acestuia schimbarea planului de tratament. Cele mai solicitate specialitati pentru second opinion sunt oncologia (29,7%), endocrinologia(10,8%), ortopedia, tulburarile neurologice (13,5%), cardiochirurgia (8,1%) si ginecologia (13,5%),  iar echipa medicala care ofera servicii de second opinion in cadrul clinicii este formata dintr-o retea de peste 500 de specialisti, dintre care aproximativ 100 din Romania si restul din afara tarii.

Specialistii de la Intermedicas, una dintre clinicile care ofera a doua opinie medicala, rezolva anual aproximativ 300 de cazuri, in timp ce media lunara a veniturilor pe acest segment este de aproximativ 60.000 lei. Cercetarea a fost realizata in perioada octombrie-noiembrie 2017, pe un esantion de peste 600 de respondenti, reprezentativ pentru populatia cu varste de peste 22 ani, utilizatori ai Internetului, din Bucuresti.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 din 10 pacienti primesc un diagnostic gresit. afectiunile pe care medicii nu reusesc sa le identifice corect