6 beneficii ale consumului zilnic de turmeric

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru turmeric

Turmericul are origine asiatica si este inrudit cu ghimbirul, fiind cultivat in India, China, Taiwan, Japonia, Indonezia si Africa, iar in scop terapeutic se foloseste mai ales radacina. Printre numeroasele efecte terapeutice ale turmericului se numara si urmatoarele:

1. Reduce inflamatiile. Turmericul este un puternic anti-inflamator, ce contine peste 20 de compusi benefici. Curcuminul, prezent intr-o concentratie foarte mare in turmeric, are excelente proprietati anti-inflamatorii. Unul dintre cele mai cunoscute studii in domeniu este realizat in octombrie 2007 de catre Dr. James Duke, specialist in terapii complementare si alternative, iar in iulie 2008, un alt etnobotanist respectat a readus in discutie descoperirile acestuia. Dupa ce a cercetat alte 700 de studii, James Duke a ajuns la concluzia ca turmericul poate fi folosit in numeroase preparate farmaceutice care sa trateze o varietate mare de boli cronice, fara a avea efecte adverse. 

2. Reduce riscul de cancer. Desi studiile asupra efectelor turmenicului in cazuri de cancer sunt inca incipiente, numeroase cercetari de laborator au dat rezultate promitatoare. Cercetatorii de la American Cancer Society au descoperit ca componente din turmeric „interactioneaza la nivel molecular dezvoltarea si raspandirea cancerului”. Intr-un alt studiu publicat in US National Library of Medicine and National Institutes of Health cercetatorii au subliniat din nou proprietatile curcuminului, care lupta cu cancerul. In acest proces, ei au descoperit ca tratamentele naturiste lupta impotriva „leucemiei, limfomului, cancerului de colon, al celui gastro-intestinal si de vezica, de plamani, melanomului si sarcomului, dar cancerul este o afectiune grava, care trebuie tratatat pe mai mujlte fronturi.”

3. Ajuta digestia. Cum turmericul este un puternic anti-inflamator este eficient si in ibunatatirea digestiei si tratarea problemelor legate de sistemul digestiv. Un studiu realizat de University of Maryland Medical Center a consemnat mai multe afectiuni in care poate fi util turmericul, printre care indigestia si colicile. Principalele concluzii trase in urma studiului demonstraza ca: 

- Curminul, o componenta de baza a turmericului, stimuleaza productia bilei, care ajuta la digestie.
- Turmericul protejeaza impotriva remisiilor de colita ulcerativa, o afectiune cronica cu simptome intermitente.
Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu au putut gasi vreo imbunatatire in cazul ulcerelor, din contra, turmericul nu este indicat intr-o asemenea problema, deoarece ar putea crea mai mult acid. 

4. Intretine sanatatea creierului. Printre cele mai pozitive efecte ale turmericului se numara sporirea abilitatii de invatare si abilitatea de a te adapta mai repede la noi circumstante. In plus, curcuminul ajuta, printre altele, in cazul dementei degenerative si bolii Alzheimer. Un studiu mai amanuntit, a fost publicat in mai multe etape in revista Public Library of Science. Acesta a urmarit reactiile soarecilor de laborator cu o dieta bogata in turmeric, pe o perioada de 6-12 saptamani si s-a demonstrat ca au avut memoria imbunatatita.

5. Mentine sanatatea cardiaca. Curcuminul din turmeric asigura sanatatea inimii si in acelasi studiu, condus de cercetatorii de la University of Maryland, s-a urmarit si efectul acestui compus in cazul deblocarii arterelor si prevenirea infarctului. Curcuminul este, de asemenea, eficient si in scaderea colesterolului rau. dar trebuie tinut cont de faptul ca turmericul poate interactiona cu anumite medicamente anticoagulante, drept urmare, inainte de imbogatirea dietei trebuie cerut sfatul medicului.

6. Indeparteaza durerile din artrita. Datorita proprietatilor anti-inflamatorii ale turmericului, acesta indeparteaza durerile provocate de artrita, fiind mai eficient decat multe medicamente. Intr-un studiu publicat in US National Library of Medicine and National Institutes of Health, s-a demonstrat cum simptomele artritei reumatoide au fost tratata cu succes de suplimentele cu turmeric.

sursa: feminis.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 beneficii ale consumului zilnic de turmeric