6 avantaje ale consumului regulat de ananas

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ananas

Pe langa mineralele si vitaminele oferite de majoritatea fructelor, ananasul constituie o sursa bogata de micronutrienti, este sarac in calorii si, mai mult decat atat, are proprietati care combat numeroase afectiuni, de la inflamatii, indigestie si obezitate, pana la cancer si osteoporoza, conform site-ului fitnea.com. Iata cateva avantaje ale consumului de ananas:

1. Trateaza indigestia
Ananasul contine bromelaina, o enzima digestiva, care favorizeaza digestia si impiedica balonarea. Bromelaina se regaseste doar in ananasul proaspat, care trebuie consumat, de preferinta, dupa o masa copioasa.

2. Amelioreaza durerile articulare cauzate de reumatisme
Bromelaina are proprietati antiinflamatorii, ameliorand durerile articulare asociate cu diversele forme de artrita. Fiind un remediu diuretic foarte bun, ananasul este recomandat in boli ale rinichilor, inclusiv cu inflamatii, dar si in afectiuni ale ficatului. Mai mult decat atat, fructul contine alcaloizi cu efect analgezic, ajutand la diminuarea durerilor si a inflamatiilor.

3. Ajuta la slabire
Ananasul este un bun diuretic si previne depunerea grasimilor in organism, fiind asadar un aliat de incredere pentru o dieta echilibrata. Are un puternic efect detoxifiant si ajuta in special la eliminarea tesutului adipos din zona taliei.

4. Contine compusi anticancerigeni
O ceasca de ananas proaspat contine 70 de miligrame de vitamina C si 95 de miligrame de vitamina A - furnizand doza zilnica de vitamina C si aproximativ 1/5 din doza zilnica de vitamina A. Aceste vitamine protejeaza celulele sanatoase de amenintarea radicalilor liberi, ce favorizeaza aparitia cancerului, si vindeca celulele deteriorate.

5. Este o sursa de mangan
O ceasca de ananas proaspat contine 1,55 miligrame de mangan, care intareste oasele si tesuturile conjunctive. Medicii recomanda barbatilor o doza de 2,2 miligrame pe zi si femeilor - o doza de 1,9 miligrame. Adultii mai in varsta, care prezinta un risc mai mare de oase fragile, ar trebui sa includa ananasul in alimentatie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

6. Previne afectiunile oculare
Studiile de specialitate au demonstrat ca ananasul, bogat in betacaroten si vitamina A reduce cu pana la 35% riscul degenerescentei maculare, principala cauza pentru pierderea vederii produsa odata cu inaintarea in varsta.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 avantaje ale consumului regulat de ananas