6 alimente care pot fi consumate tarziu, dupa cina

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cina tarzie

Evident ca este vorba despre niste gustari, nu de festinuri indestulatoare. Prin urmare conditia este sa mancati încet, pana v-ati potolit foamea, nu sa va ghiftuiti.

1. Urda cu marar
Spre deosebire de alte produse lactate, contine o cantitate redusa de cazeina, acel compus din lapte pe care organismul uman are dificultati sa-l digere. Cantitatea de grasime, de asemenea, este redusa însa contine aminoacizi care stimuleaza procesele metabolice si ajuta la formarea masei musculare. Asta cu masa musculara, desigur, daca ati facut si ceva miscare înainte.

2. Iaurt grecesc
Da, contine grasimi însa nu trebuie, în niciun caz, sa mancam numai produse degresate sau sa eliminam grasimile din alimentatie. Orice eliminare completa a vreunui element este o greseala.
Iaurtul grecesc este sarac în zahar dar bogat în proteine, asa ca este foarte satios. Puteti adauga, fara probleme, fructe de padure, chiar daca, în general, nu este recomandat consumul fructelor seara. Cele rosii, de padure, sunt exceptia.

3. Hummus
Este unul dintre preparatele foarte dorite, mai ales daca il faceti acasa. Nu este greu deloc. Contine o cantitate mare de fibre care favorizeaza tractul digestiv. Seara tarziu, mancati-l nu cu paine ci înmuiati în el morcovi sau telina.

4. Carne slaba
De curcan sau de pui. Simpla. Este bogata în proteine iar senzatia de satietate este de durata.

5. Fulgi de ovaz
stiu ca noi, romanii, nu suntem prea obisnuiti sa mancam ovaz. In conceptia noastra, mai degraba, ovazul este doar pentru cai. Dar uitati-va la cai ce bine arata, ce puternici sunt si ce musculatura dezvoltata au. Ovazul, este un aliment foarte bogat în nutrienti. Contine vitamina B, E, fier, zinc, magneziu, seleniu, fibre si proteine.
Asadar, un bol mic de fulgi de ovaz cu lapte sau, pentru cei cu posibilitati materiale mai bune, cu lapte de migdale, va va da o senzatie de satietate de lunga durata si va favorizeaza digestia.

6. Ciocolata neagra
Una sau doua patratele de ciocolata neagra, cu un continut de cacao de 70% sau mai mare, va astampara foamea si este o sursa excelenta de antioxidanti. O singura patratica nu va va energiza intr-atat incat sa nu mai puteti dormi.

sursa: andreeasava.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 alimente care pot fi consumate tarziu  dupa cina