5 tratamente naturiste pentru eruptiile cutanate

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Eruptiile cutanate sunt inflamatii ale pielii. Usoare, sau mai severe, acestea pot afecta o zona mica a corpului, sau una mai mare. Ele pot fi sub forma de pete albe, rosii, puncte gri sau violet. Pielea se poate descuama si in cazuri mai grave pot exista vezicule purulente. Exista o multime de factori care pot cauza aceste eruptii, de la alergii si urticarie pana la infectii virale si meningita. Astazi vorbim despre eruptiile cutanate usoare si despre tratarea acestora in mod natural. Daca va aflati intr-o situatie mai grava, este bine sa vedeti un medic.

Fulgii de ovaz sunt cea mai buna cale de atac pentru a vindeca eruptiile de pe maini. Pur si simplu adaugati 2 cani de fulgi de ovaz intr-un vas cu apa rece si stati cu mainile in el cam 30 de minute. Atentie! Nu frecati mainile cu fulgii de ovaz. 

Folositi apa sau otet pentru a face o pasta din bicarbonat de sodiu. Tamponati aceasta pasta peste eruptii, cu un tampon de vata curat. tineti-o pe maini pana cand apa se evapora si pasta se usuca, apoi spalati-va usor cu apa calda. De asemenea, puteti face o astfel de pasta si din amidon de porumb. Va functiona la fel de bine.

Cataplasmele pe baza de plante ajuta la reducerea eruptiilor prin cresterea fluxului sanguin si indepartarea toxinelor si a puroiului. Macinati plantele si amestecati-le cu apa calda. Formati o pasta si puneti-o intr-un tifon curat. Legati tifonul si aplicati-l pe maini. Musetelul si gabenelele au proprietati antibacteriene si sunt potrivite in acest sens.

Faceti un gel din pulpa de aloe vera si apa si aplicati-l pe zonele afectate. Aloe vera are proprietati antibacteriene. Uleiul din ficat de cod functioneaza foarte bine in cazul eruptiilor cutanate fungice. Spalati zona cu apa si tamponati-o cu un astfel de ulei.

Boabele de ienupar  vindeca foarte repede. Topiti o bucata de ceara de albine, una de unt si adaugati boabe de ienupar. Aplicati acest amestec pe eruptiile cutanate.

In cazul problemelor grave, vizita la medic este solutia cea mai indicata.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 tratamente naturiste pentru eruptiile cutanate