5 tipuri de faina care nu cresc glicemia si scad riscul de cancer

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru faina

Faina nu trebuie exclusa total atunci cand adoptam un stil de viata sanatos. Este suficient sa fim atenti la cantitatea pe care o folosim in alimentatie dar si la caracteristici. Traditionala faina de grau poate fi inlocuita cu alte sortimente cu proprietati superioare in ce priveste riscul aparitiei unor boli.


Făină de cocos
Faina de cocos se obtine din miezul absolut proaspat al nucii de cocos, degreasat si uscat, de culoare crem si deosebit de fin macinat si este destul de asemanatoare cu faina de grau, iar una dintre proprietatile sale deosebit de importante il constituie faptul ca este hipoalergica, astfel incat ea poate fi consumata lejer si de catre persoanele care sufera de diverse alergii sau de catre persoanele, destul de numeroase care au intoleranta la gluten. Ea, totodata, datorita faptului ca are multe proteine, poate fi, de asemenea consumata si de cei care sunt supusi dietelor vegetariene. Atunci când gătiti, veți avea nevoie de cantități mici de făină de nucă de cocos. Acesta absoarbe foarte mult lichid, deoarece este bogata în fibre de inulină.

Faina de migdale
Acesta este cea mai gustoasa. Este excelenta in retete, cum ar fi vafe, briose, prăjituri și orice fel de produse coapte. În comparație cu uleiul de nucă de cocos, migdale sunt mai bogate in proteine si mai sarace in carbohidrati. De asemenea, este foarte bogata in omega-6.

Făină de castane
Fiind nuci, castanele sunt compuse din mai mult amidon și mai puțina grăsime. Făina de castane este o bună alternativă la faina de, dar are un gust mai puternic de nucă. Puteți mânca si castane coapte, fierte, crude sau prăjite. Ele conțin 47 mg / 100 g de acid fitic, în timp ce migdalele si nucile contin 1,280mg / 100g respectiv 760 mg / 100g. Castanele au continut saczut de carbohidrati. 100 de grame de castane ofera din doza necesara zilnic: 17% potasiu, 43% vitamina C , 25% vitamina B6 si 25% cupru.

Făină de nuci chufa
Acestea sunt de fapt rădăcina unei legume, iar făina obtinuta din macinarea lor are un gust plăcut, spre deosebire de celelalte tipur de faina fara gluten. Raportul de inlocuire a fainii de grau este 1: 1. Nucile chufa sunt, de asemenea, foarte bogate în grăsimi mononesaturate.

Făina de tapioca
Acest tip de faina se obtine din manioc, care este radacina unei legume. Făina este folosită de obicei, pentru a prepara budinca de tapioca. Acesta are un gust neutru, fad. Textura sa este similară cu cea a fainii de grâu, și este utilizat pentru produse de patiserie. Radacina de manioc poate fi fiarta, prăjita, sau facuta piure. 
Faina de manioc este mai bogata în carbohidrați. Mai mult decât atât, asigurați-vă că radacina a fost fiarta altfel puteti suferi o intoxicație cu cianură. Varietatea dulce de manioc conține mai puțin acid cianhidric, comparativ cu alternativele amare.

Este bine de stiut ca unele persoane pot fi alergice la aceasta planta, in special cele care sa stiu cu alergie la latex de cauciuc.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 tipuri de faina care nu cresc glicemia si scad riscul de cancer