5 tincturi si beneficiile lor

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru tincturi

Tincturile obtinute prin dizolvarea in alcool a unor plante sunt utilizate, in general, pentru a trata diverse afectiuni, interne sau externe, dar unele dintre ele pot fi folosite pe post de produse de uz comun, precum samponul sau apa de gura. Reteta de fabricare a tincturilor nu este prea dificila, dar cel mai bine este sa ti le cumperi de la magazinele naturiste, mai ales ca au preturi scazute, si sa le utilizezi fie in stare pura, fie in amestec cu alte ingrediente.

Tinctura de brusture si pedicuta pentru un par frumos
Iti doresti un par lung si sanatos, dar ai impresia ca nu creste suficient de repede. Tinctura de brusture este cea care impulsioneaza cresterea parului, asa ca poti inlocui samponul obisnuit cu unul facut chiar de tine. Amesteca energic doua linguri de tinctura de brusture cu doua galbenusuri si patru linguri de apa si spala-ti parul cu aceasta combinatie. Daca simti ca ai un par fragil, clateste-te la finalul spalarii cu tinctura de pedicuta (o lingurita de tinctura diluata intr-o cana cu apa) si firele de par se vor intari.

Tinctura de coada calului combate transpiratia picioarelor
Daca vrei sa incerci o alternativa la deodorantele impotriva transpiratiei picioarelor, foloseste tinctura de coada calului. Dupa ce te speli si te usuci, maseaza bine picioarele cu aceasta tinctura. Efectul este sporit daca inainte de micul dejun bei si un ceai din aceasta planta.

Tincturile de nalba, galbenele si sunatoare improspateaza respiratia
Daca te-ai saturat de clasica ta apa de gura, poti sa o inlocuiesti cu tinctura de nalba. Pe langa faptul ca iti da o respiratie placuta, te ajuta sa iti vindeci si eventualele inflamatii bucale. Tot pentru igiena bucala poti folosi si tinctura de galbenele (care iti va fi de ajutor si in cazul in care suferi de gingivita) sau tinctura de sunatoare, conform prospectului.

Tinctura de lemn dulce bate ridurile
E neplacut sa ti se usuce pielea sau sa vezi cum ridurile incep sa apara, desi esti abia la prima tinerete. Daca ai o piele uscata, cu tendinte de ridare, tinctura de lemn dulce te ajuta sa rezolvi aceasta problema. De asemenea, tinctura de lemn dulce are si efect de reducere a pilozitatii.

Tinctura de marar pentru o piele mai ferma
Stii deja ca tinctura de marar determina cresterea sanilor, numai ca ea are si alte efecte miraculoase asupra femeii: tonifica pielea si ii confera fermitate, ajuta la eliminarea celulitei, ba reduce si pilozitatea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 tincturi si beneficiile lor