5 superalimente care-ti transforma corpul

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 20, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pudra de iarba de orz

Chiar daca mananci sanatos si incerci sa respecti principiile unui stil de viata sanatos, aceste superalimente iti vor da un plus de sanatate si energie in fiecare zi.

1. Pudra de iarba de orz 

Are de 30 ori mai multa vitamina B1 si de 11 ori mai mult calciu decat laptele de vaca. De peste 6 ori mai mult caroten si de 5 ori mai mult fier decat spanacul. De 7 ori mai multa vitamina C ca portocalele. Cu alte cuvinte, un pachet nutritional complet. E suficienta doar o lingura pe zi adaugata in apa sau in smoothie ca sa te bucuri de beneficiile sale multiple.

Iarba de orz are totodata una dintre cele mai mari cantitati de enzima SOD (superoxid dismutaza), un antioxidant puternic care protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi.

2. Spirulina

Algele sunt sursa originala de acizi grasi Omega 3, dupa care corpul nostru tanjeste cu disperare. Spirulina este cea mai bogata sursa de proteine de pe planeta (contine 60% proteine) si ofera in acelasi timp 22 tipuri diferite de aminoacizi pe care corpul nostru ii cere. 1-2 linguri de spirulina ofera cantitati impresionante de vitamina B12, minerale esentiale, fier si beta-caroten.

Culoarea sa reflecta si continutul bogat de clorofila, care curata si purifiaza sangele.

3. Semintele de canepa

Sunt o sursa excelenta de proteine (aproximativ 5 grame intr-o lingura), care este asimilata foarte usor. Contin 10 aminoacizi esentiali si sunt compuse de 40% fibre, o cantitate impresionanta care ajuta in cazul problemelor gastro-intestinale, iar continutul bogat de Omega 3 si Omega 6 le recomanda pentru sanatatea parului si a pielii. De asemenea, semintele de canepa ajuta in cazul bolilor de inima, a mai multor forme de cancer si a bolilor  Alzheimer si Parkinson. Le poti introduce in salate, smoothie-uri, cereale si iaurt.

4. Polenul de albine

Contine toti cei 22 de aminoacizi de care corpul nostru are nevoie. Este, de asemenea, incarcat cu toate vitaminele din complexul B, vitamina C, vitamina A, vitamina E si carotenoide.

5. Semintele de chia

Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si pline de nutrienti alimente din lume. Extrem de bogate in fibre si pline de antioxidanti, proteine, minerale, vitamine si Omega-3, chia sunt ideale pentru persoanele care vor sa adopte un stil de viata sanatos. Semintele de chia au mai multi antioxidanti decat murele, de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai mult potasiu decat bananele, iar astea sunt doar cateva dintre beneficiile lor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 superalimente care-ti transforma corpul