5 sfaturi pe care ar trebui sa le urmeze orice gravida

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru femeie gravida

Sarcina este momentul in care copilul se formeaza din punct de vedere fizic, dar si emotional, iar femeia insarcinata are acum un rol extrem de important pentru buna evolutie si dezvoltare a omului care urmeaza sa se nasca.

Iata 5 sfaturi de care ar trebui sa tii cont inca din primele clipe ale sarcinii.

1. Creeaza in jurul tau o atmosfera cat mai armonioasa si mai placuta
Sa fii constienta in ficare clipa ca ceea ce tu simti acum influenteaza dezvoltarea fatului, uneori chiar si la nivel fizic. Deja se stie ca somatizam ceea ce simtim, asa ca sa nu te mire daca fatul, care simte vibratiile, starile, emotiile si, la un moment dat, chiar aude sunetele, va fi si el supus acestei legi universale. Bucura-te de fiecare clipa! Fii fericita!

2. Renunta la fumat, alcool si alte substante nocive
Nu cred ca este nevoie sa insist prea mult pe acest subiect, pentru ca este evident ca va trebui sa reduci si chiar sa elimini complet obiceiurile nocive cum sunt fumatul, consumul de alcool sau folosirea altor substante daunatoare organismului. Daca vrei un copil sanatos il poti avea, dar esti direct responsabila pentru ceea ce va urma.

3. Nu renunta la miscare, aer curat si soare!
Draga mea, sarcina nu este o boala, ci un moment minunat! Chiar daca te simti un pic mai greoaie si, poate, uneori nu vrei decta sa stai in pat, inchisa in casa, sa stii ca miscarea, aerul curat si expunerea moderata la soare sunt si ele necesare! Daca erai o fire sportiva inainte de sarcina, sa stii ca poti continua ceea ce faceai, dar cu moderatie si adaptat pentru fiecare semestru de sarcina.

4. Alimenteaza-te sanatos!
Este important ca in aceasta perioada sa te hranesti cat mai sanatos, asa ca legumele si fructele nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta. Mai mult, pentru buna dezvoltare a creierului copilului, consuma alimentele care contin omega 3. Orice pofta care apare acum este un semn de carenta in alimentatie, un semn ca organismul este lipsit de un anumit element nutritiv. Daca tu ai o alimentatie echilibrata, nu ar trebui sa existe pofte.

5. Incearca sa comunici cu copilul
Poate ca o sa iti vina mai greu sa accepti, dar sa stii ca poti incepe comunicarea cu faptura care te-a ales sa ii fii mama inca din perioada de sarcina. Comunicarea se poate realiza tactil – prin atingeri si mangaieri ale burticii, verbal – fatul simte vibratiile generate de vocea ta, mental sau telepatic – conexiunea dintre mama si fat poate fi foarte puternica inca de pe acum si la un nivel subtil.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 sfaturi pe care ar trebui sa le urmeze orice gravida