5 semne care anunta disfunctii urinare

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Rinichii au un rol extrem de important. Aceste organe elimina toxinele din organism, iar proasta functionare a acestora poate duce la imbolnavirea intregului corp.

Simptome ale disfunctiilor renale

Tulburarile urinare. Modificarile lichidului eliminat reprezinta principalul simptom al unei afectiuni renale. Daca urina isi schimba des culoarea si are un miros puternic este semn ca rinichii nu functioneaza cum trebuie. Cresterea sau reducerea frecventei de urinare reprezinta un alt semnal de alarma. Daca urina capata un aspect spumos si apar dureri in timpul mictionarii, este recomandat sa te adresezi medicului.
Eczeme. Aparitia cosurilor, a formatiunilor cu puroi ori a pielii uscate trebuie sa ii ingrijoreze pe cei care cred ca rinichii lor functioneaza perfect. Corpul vrea sa scape de toxine, fapt pentru care la nivelul pielii apar o serie de structuri precum cosurile si punctele negre. De asemenea, daca talpa se inflameaza peste noapte, este clar ca exista o problema in corp.
Hipertensiunea este cel mai des intalnit simptom in afectiunile renale, mai ales daca e vorba de rinichiul polichistic sau insuficienta renala. Tot de aceste boli se leaga si aritmiile cardiace.
Nici greata, ingalbenirea fetei sau oboseala nu trebuie ignorate. Starea de moleseala insotita de lipsa poftei de mancare pot fi semne de afectiune renala. Unii medici spun ca daca aceste simptome persista poate aparea inclusiv cancerul.
Durerile pelviene si lombare sunt alte semnale de alarma ca rinichii sunt bolnavi. Durerile cauzate de disfunctiile renale pot fi localizate in zona lombara, zona inferioara a abdomenului sau a organelor genitale.
Pentru a prevenit bolile rinichilor, pacientilor li se recomanda cel mai adesea sa renunte la fumat si sa consume cat mai multe lichide, in special apa. Este indicata renuntarea la bauturile pline de coloranti ori la mancarea picanta. Unul din sucurile care face minuni este cel de afine. De asemenea, miscarea este extrem de importanta pentru a preveni afectiunile renale.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 semne care anunta disfunctii urinare