5 semne ascunse ca esti deshidratat

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 5 semne ascunse ca esti deshidratat

Deshidratarea este o problema mult mai serioasa decat se crede si se manifesta cu precadere in zilele foarte calduroase. Pentru a prentampina urmarile grave ale deshidratarii este bine sa stim cand aceasta incepe sa fie simtita de organism.
Persoanele sanatoase trebuie sa fie foarte atente la semnele deshidratarii si sa bea suficienta apa pentru a evita problemele de sanatate cauzate de consumul insuficient de lichide.

1. Pielea uscata sau lipsita de elasticitate

Daca tragi de pielea de pe mana si ea revine la pozitia initiala mai incet decat de obicei, e un semn ca trebuie te hidratezi. 
In plus, atunci cand esti deshidratat, ai senzatia ca pielea de pe fata te strange, semn ca e uscata.

2. Respiratia urat mirositoare

Cand nu bei destula apa, nivelul de saliva scade, iar gura nu mai are capacitatea de a lupta impotriva germenilor care cauzeaza respiratia urat mirositoare.

3. Crampele musculare

Cand depui efort fie la sala, fie in conditii de caldura, te poti trezi cu crampe musculare. Pana si mersul normal iti pare un chin cand esti deshidratat. Explicatia este urmatoarea: cand organismul pierde multa apa, scad rezervele de saruri din corp (sodiu si potasiu), ceea ce declanseaza crampele musculare.

4. Foamea

Atunci cand esti deshidratat, organele interne nu mai functioneaza asa cum trebuie, fapt care determina aparitia carentelor de substante nutritive. Cu cat esti mai activ, cu atat fenomenul se amplifica. Functionarea deficitara a organelor duce la scaderea nivelului de glicogen (corespondentul amidonului din plante), determinand o senzatie permanenta de foame.

5. Nervozitatea

Deshidratarea este insotita de nervozitate, dispozitie proasta, tulburari de memorie si oboseala, si asta pentru ca toate organele interne au de suferit din cauza scaderii nivelului de apa din organism.

sursa:sfatulmedicului.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 semne ascunse ca esti deshidratat