5 reguli pentru o viata mai fericita

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru viata fericita

Fericirea este strans legata de gestionarea emotiilor. Daca nu ati gasit inca un echilibru al acestora, incercati cateva reguli zilnice care pot aduce modificari majore in viata fiecarei persoane.

Viata este scurta, dar merita traita. Daca incepeti sa introduceti cateva schimbari in rutina zilnica, veti vedea modificari puternice. Singurul lucru de care aveti nevoi este vointa de a schimba vechile obiceiuri in unele care sa va creasca nivelul de fericire, scrie cheatsheet.com Iata 5 reguli cotidiene pentru a creste nivelul de fericire in fiecare zi:

Lasati-va iubiti 
Permiteti-va sa va bucurati cu adevarat de oamenii din viata voastra. Invatati sa va scaldati in bucuria iubirii unice care se dezvolta in cadrul fiecarei relatii. Niciodata nu stii unde se va ivi aceasta iubire, asa ca atunci cand o face, acceptati-o cu bratele deschise. Cercetarile arata ca iubirea ajuta la scaderea tensiunii arteriale si chiar reduce simptomele depresiei si anxietatii.

Lasati totul sa treaca 
Problemele nerezolvate care provoaca furie sunt otrava emotionala. In timp ce persoana care v-a creat neplaceri isi vede in continuare de viata, voi continuati sa va ganditi ca ati fost nedreptatiti. Gandurile rele sunt o risipa de enrgie pe care ati putea sa o folositi in mod benefic. Iertarea va permite sa nu ramaneti blocati in trecut.

Stati in liniste 
Luati-va o clipa de ragaz si stati linistiti fara a va gandi la nimic. Linistea va ofera oportunitatea de a va explora gandurile si a experimenta un moment calm. Deconectati-va de la tehnologie. Majoritatea problemelor noastre isi au rezolvare in interiorul nostru, nu in exterior. Cum spune o parabola islamica, „daca ti-ai pierdut o cheie in sufragerie, nu iesi in strada sa o cauti doar pentru ca acolo este este mai multa lumina.

Zambeste 
Simplul zambet nu produce schimbari doar starii de spirit ci si nivelului de sanatate. Cercetatorii de la Universitatea din Kansas considera ca zambetul poate ajuta inima sa se recupereze mai repede dupa ce a trecut prin evenimente stresante. Participantii care au zambit au avut un nivel mai scazut al ritmului cardiac dupa un eveniment stresant. Chiar si subiectii care au fortat un zambet au prezentat rezultate similare.

Socializati
Bucurati-va de prezenta oamenilor dragi din jurul vostru. O simpla conversatie cu un vecin care va este drag poate insemna mai mult decat va puteti inchipui. Indiferent cat de ocupati sunteti, rezervati-va timp pentru prieteni si familie. Stabiliti-va prioritatile in viata si bucurati-va de prezenta oamenilor care va iubesc.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 reguli pentru o viata mai fericita