5 mutatii pe care omul le va dezvolta in viitor. Una aduce beneficii in viata sexuala

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 3, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru 5 mutatii pe care omul le va dezvolta in viitor sanatate.bzi.ro

Desi preconizarile privind evolutia umana sunt din ce in ce mai numeroase, se cunoaste prea putin despre modul in care noi ne vom dezvolta in timp. De-a lungul istoriei au fost formulate diverse teorii, precum aparitia oamenilor-cyborg sau chiar preluarea totala a planetei de catre roboti. Chiar daca aceste ipoteze incep sa fie demonstrate treptat, viitorul nostru ramane, insa, unul destul de nesigur.

Mai jos gasiti cinci schimbari care vor avea loc asupra oamenilor in urmatorii ani:

5. Varsta tot mai ridicata a persoanelor active sexual

Exista mitul conform caruia persoanele inaintate in varsta au o viata sexuala inexistenta. Nimic mai fals. Studii recente arata ca tot mai multi indivizi sunt prolifici in aceasta privinta, pe o perioada tot mai indelungata de timp, noteaza descopera.ro. Acest fapt se datoreaza selectiei naturale, in urma careia raman indivizi cu o structura ADN din ce in ce mai rezistenta.

Specialisti in domeniul stiintelor neurologice au aratat ca, de-a lungul timpului, omul a devenit din ce in ce mai activ sexual. Odata cu progresul fulminant al tehnologiei si, deci, cu cresterea sperantei de varsta, am inceput sa fim activi sexual la o varsta tot mai inaintata.

4. Este posibil sa ni se dezvolte tepi, iar dintii vor fi mult mai usor de inlocuit in felul acesta

Sa nu ne imaginam ca vom arata toti precum Spyke, personajul din seria X-Men. Nicidecum. Totusi, in interiorul cavitatii bucale este posibil sa dezvoltam o serie de ace asemanatoare celor ale pestelui fugu, care, desi este extrem de toxic, este consumat, in mod cat se poate de inconstient, de japonezii amatori de senzatii tari.

Cercetatorii Universitatii din Sheffield au gasit o oportunitate in procesul de crestere al acelor respectivei specii de pesti, pentru a remedia, in acest fel, problema caderii dintilor la om. In acest sens, specialistii cred ca modul in care acele pestelui fugu se regenereaza si se solidifica ar putea fi transpuns la nivelul organismului uman. Astfel, singura structura osoasa a corpului nostru care nu se regenereaza ar avea o sansa de a se innoi.

3. Oamenii-roboti

Este inevitabil sa vorbim despre viitorul umanitatii fara a pune in ecuatie importanta pe care o are tehnologia. Aceasta este din ce in ce mai prezenta in vietile noastre, iar, dupa parerea unora, ne-ar putea acapara intreaga existenta.

Una dintre cele mai vehiculate teorii referitoare la viitorul nostru high-tech este cea a transformarii mintii umane in adevarate super-computere. In acest fel, ne-am putea imbunatati constant memoria prin transferarea de informatii, in mod artificial, catre creierul nostru. Internetul wirelless, prezent din ce in ce mai mult in vietile noastre, va constitui singura noastra modalitate de a comunica, fara a mai fi nevoiti sa folosim limbajele clasice ale interactiunii verbale si nonverbale. Mai mult decat atat, au fost formulate ipoteze conform carora umanitatea va fi inlocuita in mod complet de catre roboti, in urmatorii 100 de ani.

2. Vom putea alege structura genetica a copiilor nostri

Acest lucru este posibil chiar si in zilele noastre, chiar daca procedeul se afla in primele faze de implementare. Dezbaterile au inceput inca din momentul in care se vehicula aceasta idee. Putem vorbi de un precedent in acest sens o data cu succesul primei inseminari in vitro, in anul 1978.

Discutiile continua mai ales pe tema moralitatii acestei tehnici. Va putea societatea sa accepte astfel de oameni? Va exista o legislatie privind reglementarea modului in care vor fi conceputi copiii? Aceste intrebari isi vor afla, cu siguranta, raspunsul in timp.

1. Vom apartine cu totii aceleiasi rase

Ne este atat de cunoscut fenomenul globalizarii. Acesta tinde sa cuprinda, incetul cu incetul, intreaga noastra existenta si, se pare, ca nu se va mai sfarsi niciodata. Popularizarea ideii de egalitate se raspandetse in toate domeniile. Astfel, diferiti oameni de stiinta sugereaza ca, in viitor, nu numai drepturile si obligatiile noastre vor deveni egale, ci si modul in care ne vom comporta si vom arata. Acest lucru este posibil, cred cercetatorii, prin faptul ca rasele umane actuale se intrepatrund din ce in ce mai des, pana in momentul in care se va forma o singura rasa, cu caracteristici biologice unice.

sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: evolutia umana  cyborg  schimbari  3 oamenii-roboti  stiri din sanatate