5 motive sa bei si apa in timp ce iti bei cafeaua

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru apa la cafea

Desi multi sunt reticenti la consumul de cafea, aceasta aduce multe beneficii daca este consumata corect. Intr-adevar, persoanele care sufera de anumite afectiuni nu au voie sa consume deloc cafea. Pana la urma, trebuie sa avem un echilibru in toate si sa nu consumam cantitati exagerate. Un lucru este cert si anume ca nu prea se recomanda sa amesteci cafeaua cu tigara, alcoolul sau laptele pentru ca vor fi reduse efectele pozitive aduse organismului, dar in schimb, poti consuma APA si cat bei cafeaua, dar mai ales dupa consum! Afla mai jos de ce! 

Nu are rost sa ne ascundem dupa deget, pentru ca majoritatea bem cafeaua pe stomacul gol dimineata si nu avem idee cate probleme de sanatate pot aparea din cauza aceasta si nu va ganditi ca sunt doar disconforturi mici de moment, ci ne pot urmari pentru o perioada lunga de timp si se pot agrava daca nu mancam ceva cat de putin inainte de cafea.

1.Previi actiunea negativa a alcaloizilor din cafea
Cei mai multi consumam cafea datorita efectelor benefice si energizante asupra sistemului nervos. Exista persoane care nu se pot da jos din pat fara o ceasca de cafea sau fara macar sa simta acea aroma minunata care se imprastie prin casa. Dupa amiaza se resimte iar necesitatea de a bea o mica cafeluta din cauza scaderiii nivelului de energie si concentrare, iar o cafea te scoate din incurcatura si este mai sanatoasa decat clasicele bauturi energizante si pline de E-uri din magazine.

In ceea ce priveste sistemul nervos, exista doua tipuri de cafea si anume cafeaua boabe si cea din cafea solubila. Ceea ce nu stiti este ca bobul de cafea contine atat cofeina, un alcaloid puternic care ne da energie, dar si teobromina, un alt alcaloid, care de multe ori scade efectele pozitive ale cofeinei. Cofeina si asa ingusteaza vasele de sange si creste tensiunea arteriala, dar celalalt alcaloid stimuleaza prea mult rinichii si da un efect diuretic chiar dupa vreo 25 de minute de la consum. In loc sa te energizezi complet, te va lua o stare de moleseala. Astfel, se recomanda ca dupa orice gura de cafea sa bei si o gura de apa plata, iar dupa ce termini cafeaua nu strica un pahar cu apa.

Iata ca apa va ajuta sa nu aveti probleme cu tensiunea arteriala si cu rinichii, va hidrateaza foarte bine, iar o posibila durere dupa cap va fi prevenita. Desigur, incercati sa nu beti nici cafele prea tari, pentru ca o sa va deshidratati mult prea tare si nu veti avea deloc energie asa ca nu ezitati sa consumati cafea boabe.

2.Scapi de senzatia de somnolenta
Se presupune ca trebuie sa-ti dea energie cafeaua gratie cofeinei, dar iata ca unii constata ca ii ia o usoare stare de somnolenta si nu mai sunt in stare sa faca nimic si asta din cauza consumului de cafea solubila. Problema la aceasta cafea este ca nu contine atat de multa cofeina, ci o concentratie mai mare din celalalt alcaoid numit teobromina. De aici starea de somn si lipsa de energie chiar dupa 25-30 de minute. Dupa o ora poti dormi lejer la cat de obosit te vei simti. Soferii de tir sunt obisnuiti cu cafeaua solubila din benzinarii si fac exces de ea in speranta ca nu-i vor lua somnul, dar nu cunosc exact efectele.

Se recomanda sa se inlocuiasca cafea solubila cu ceai verde sau negru care da foarte multa energie sau sa bea cate o gura de apa in timp ce consumi cafeaua solubila. Vei reusi sa mai ameliorezi din efecte. Ceaiul verde poate fi chiar mai bun decat cafeaua daca este consumat corect, vei avea energie toata ziua, iar in plus vei reusi sa arzi si cateva kilograme, pentru ca detoxifiaza foarte bine.

3.Iti pastrezi albul dintilor
Nu mai este un secret ca se coloreaza dintii din cauza consumului de cafea, fapt pentru care se recomanda cate un gat de apa dupa fiecare gura de cafea, iar dupa ce termini cafeaua, trebuie neaparat sa consumi un pahar cu apa. Asa nu va fi in zadar efortul de a-ti spala dintii dimineata, iar dintii isi vor mentine culoarea alba si stralucitoare.

4.Daca ai probleme mari cu tensiunea
Problemele cu tensiunea au devenit ceva obisnuit in zilele noastre din cauza vietii stresante si neorganizate pe care o ducem, dar in acelasi timp avem nevoie de cafea pentru a ne desfasura activitatile zilnice. Am spus anterior ca ti se poate da peste cap tensiunea daca este prea tare cafeaua si daca se face exces de ea. Unele persoane au probleme prea mari cu tensiunea si se reocmanda sa beti multa apa ca sa va hidratati bine in timp ce beti cafea si dupa, pentru ca in acest mod tensiunea va ramane stabila.

5.Se simte mai bine aroma cafelei
Multi ne facem un obicei din a bea cafea si datorita gustului si mirosului aromat care te imbie zilnic, asa ca apa rece alaturi de cafea printre inghitituri chiar se recomanda, intrucat iti curata papilele gustative, iar gustul va fi simtit cu fiecare inghititura. Cu cat bei mai multa cafea, te vei obisnui cu gustul si nu vei mai simtit nicio placere deosebita. Apa este solutia!

Cafeaua este o metoda usoara de a slabi si de a preveni diverse afectiuni, dar daca este consumata gresit, vei atrage efecte secundare si nu va mai fi niciun farmec sa mai consumi cafea. Este pacat sa te lipsesti de o placere nevinovata, dar invata sa consumi corect cafeaua pentru efectele ei pozitive pentru sanatate si silueta!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 motive sa bei si apa in timp ce iti bei cafeaua