5 motive sa bei apa chiar fara sa-ti fie sete

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 31, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pahar cu apa

Apa este necesara vietii si tocmai de aceea specialistii ne recomanda sa consumam minim 2 litri pe zi, indiferent de sezon. Acum ca se apropie sezonul cald l-am rugat pe Valentin Bosioc sa ne ofere 5 motive personale pentru care este necesar sa bem apa.

5 motive pentru care sa bei apa:

1. Apa te ajuta sa iti mentii buna functionare a corpului. Exista o multime de studii care au demonstrat faptul ca apa ajuta la eliminarea toxinelor, apa contribuie la buna functionare a metabolismului si face ca micuta noastra uzina - corpul uman. Daca ne gandim ca suntem circa 60% apa, e normal sa nu functionam fara ea. Avem nevoie de apa sa digeram alimentele, avem nevoie de apa sa stam hidratati si sa nu ni se usuce gatul/gura, avem nevoie de apa pentru o buna circulatie a sangelui, avem, in general, nevoie de apa pentru o multime de lucruri care par insignifiante. Nu astepta pana ti se face sete. Fii putin proactiv/proactiva, bea mai multa apa decat crezi tu ca ai nevoie.

2. Apa contribuie la bunastarea ta zilnica! Anumite studii facute la universitatile mari din State, au demonstrat faptul ca daca iti cresti consumul de apa, poti sa iti imbunatatesti felul in care te simti. Studii facute pe pacienti care sufereau de migrene si dureri puternice de cap, au aratat imbunatatiri ale starii de sanatate, crescand cu pana la 7 pahare pe zi, in plus, consumul de apa. Bea apa si stai in forma!

3. Apa te ajuta la slabit, ajuta la falsa senzatie de foame. Studii recente au demonstrat faptul ca oamenii confunda de multe ori senzatia de foame cu senzatia de deshidratare. Oamenii pot ajunge sa manance mai putin daca sunt consumatori mari de apa. Sigur, apa nu tine de foame, dar te poate impiedica sa treci pe la fast-food ;). Incearca!

4. Apa iti creste energia! Daca esti deshidratat/deshidratata, evident vei simti o moleseala dubioasa, nu vei avea chef de nimic. Cu cat consumi mai multa apa, cu atat te vei simti mai plin/plina de viata si cu mai multa energie. De asemenea e cunoscut faptul ca apa ajuta la detoxifiere, mentinand astfel echilibru in aciditate, scazand riscul aparitiei mai multor boli.

5. In mod general, apa e cea mai sanatoasa alegere atunci cand vine vorba de bautura. Se stie ca alcoolul trebuie consumat cu prudenta si moderatie, cafeaua la fel, sucurile sunt de obicei doar zahar acidulat, iar energizantele si bauturile sportive de care ti-am povestit, ar trebui consumate doar atunci cand esti in mijlocul unei competiii sau in timpul unui antrenament intens. In restul ocaziilor alege apa, e cel mai bine!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 motive sa bei apa chiar fara sa-ti fie sete