5 motive pentru care nu ar trebui sa mai consumi bauturi carbogazoase

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bauturi carbogazoase

Bauturile carbogazoase fac parte din alimentatia zilnic a numerosi oameni, fara sa-si dea seama de efectele nocive pe care le au. Huffingtonpost.com a publicat un material in care prezinta cinci motive pentru care ar trebui sa renuntam la ele.

1. Bauturile carbogazoase sunt considerate una dintre principalele cauze ale depunerii grasimii in jurul organelor interne
Cercetatorii danezi au efectuat un studiu al efectelor bauturilor necarbogazoase, in cadrul caruia participantii au baut bauturi carbogazoase indulcite, lapte care sa contina acelasi numar de calorii precum cel al bauturilor carbogazoase, bauturi carbogazoase dietetice sau apa in fiecare zi timp de sase luni. Potrivit rezultatelor studiului, cantitatea totala de grasime a ramas aceeasi la toate categoriile de participanti, insa bautorii de bauturi carbogazoase indulcite au inregistrat o crestere drastica a grasimilor nocive.

2. Inlocuirea bauturilor carbogazoase indulcite nu cele neindulcite nu ajuta 
Chiar daca pare o actiune logica si menita sa ajute la imbunatatirea starii de sanatate, bauturile carbogazoase dietetice contin suficient de multe substante nocive. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Texas, cele 475 de persoane care au participat la aceasta actiune si au baut constant timp de 10 ani bauturi carbogazoase neindulcite au suferit o crestere de 70% a circumferintei taliei fata de persoanele care au consumat bauturi necarbogazoase. 

3. Anumite bauturi carbogazoase contin o substanta toxica interzisa in mai multe tari
Europa si Japonia au interzis utilizarea substantei toxice ignifuce (care se aprinde si arde foarte greu sau care nu arde deloc, impiedicand propagarea focului) din uleiurile vegetale. Aceasta substanta este folosita mai ales la bauturile carbogazoase cu gust de citrice, deoarece ajuta la pastrarea aromei respective.

4. Bauturile carbogazoase polueaza mediul inconjurator
Corpurile omenesti nu pot distruge indulcitorii artificiali, acest lucru fiind valabil si pentru instalatiile de tratare a apei. Astfel, aceste substante toxice circula fara oprire prin sistemele de livrare a apei si ajung in rauri si lacuri. 

5. Bauturile carbogazoase iti imbatranesc corpul
Cheltuiesti sume importante pe produsele de infrumusetare si pe vitamine, mergi constant la sala, insa bei constant bauturi carbogazoase? Afla ca toate eforturile tale sunt in zadar, deoarece indulcitori artificiali stopeaza procesul de slabire si il accelereaza pe cel de imbatranire, cauzand si numeroase probleme de sanatate.    

Sursa:   www.perfecte.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 motive pentru care nu ar trebui sa mai consumi bauturi carbogazoase