5 motive pentru a manca ciocolata neagra

Posted by Alin Marinescu on Friday, October 23, 2015 Under: Stiri din Sanatate

De când erai copil şi până acum tot ce ţi s-a spus despre ciocolată a fost legat de efectele negative ale acesteia asupra sănătăţii tale. Este adevărat că dinţii au de suferit atunci când consumi ciocolată în exces, dar sunt situaţii în care acest delicios desert este aliatul tău perfect.

Consumul de ciocolată este asociat cu un nivel ridicat de zahăr în sânge, ceea ce te expune la riscul de diabet zaharat sau te predispune la îngrăşare. Totuşi, noile cercetări arată că ciocolată neagră nu are efecte la fel de nocive, ba din contra.

Îţi protejează inima

Un studiu publicat în revista FASEB arată că bacteriile bune din ciocolata neagră îţi protejează stomacul şi fermentează în compuşi anti-inflamatorii. Acești compuși, atunci când sunt absorbiţi de organism, reduc inflamarea muşchilor inimii şiscad riscul de a face accident vascular cerebral.

Previne progresia bolii Alzheimer

Potrivit cercetătorilor, resveratrolul, un compus găsit în ciocolata neagră, previne progresia demenței și a bolii Alzheimer. Studiul a fost publicat în revista Neurology.

Te ajută să te menţii calmă

Se poate ca ciocolata neagră să nu fie răspunsul la toate problemele tale, dar cu siguranţă poate preveni apariţia unora dintre ele. O nouă cercetare susţine că acest aliment poate ţine furia departe de tine. Studiul, publicat în Psychopharmacology Journal, relevă faptul că polifenolii din ciocolata neagră au un efect calmant asupra ta și îţi oferă un sentiment de mulțumire.

Este aliatul tău în lupta cu kilogramele

Şi când te gândeşti că te fereai de ciocolata neagră tocmai de teama de a nu te îngrăşa.... Potrivit unui studiu publicat în Archives of Internal Medicine, ciocolata conține ingrediente care favorizează pierderea în greutate, mai degrabă decât acumularea de grăsime. Studiul a constatat că oamenii care mănâncă ciocolată de câteva ori pe săptămână au fost, în medie, mai slabi decât cei o consumă ocazional.

Reduce riscul de diabet

Un studiu publicat în Jurnal de Nutriţie arată că flavonoidele din ciocolata neagră te protejează de riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip-2. Potrivit cercetătorilor, aportul ridicat de flavonoide este asociat cu rezistenţa la insulină și cu reglarea nivelului de glucoză din sânge. De asemenea, studiul a demonstrat că flavonoidele pot reduce inflamaţia asociată cu diabetul de tip-2.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ciocolata neagra  beneficii ciocolata neagra  protectie inima  efect calmant  alzheimer  reduce risc diabet