5 motive clare pentru care parul se ingrasa mult mai repede

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cristi Pascu, unul dintre cei mai cunoscuti hairstylisti din Romania, explica principalele motive ale ingrasarii parului, dar si despre cum poate fi rezolvata aceasta problema. “In functie de fiecare in parte, de starea parului, de problemele scalpului, putem spune ca parul cuiva poate fi normal, uscat, gras sau cu probleme. Factorii genetici care influenteaza ingrasarea pot fi insa usor modificati in timp. 90% dintre aceste probleme pot fi rezolvate prin tehnologie si cu produsele profesionale pe care le avem la dispozitie”, spune hairstylistul. Cristi Pascu indica principalele cinci motive clare pentru care parul se ingrasa mult mai repede.

1. Dereglarea hormonala
“Dereglarea hormonala produce in primul rand un dezechilibru intern de minerale si vitamine, dar si un comportament al glandelor ce duce la un exces de sebum si automat ne da aspectul de gras si uleios al parului”, spune Cristi Pascu.

2.  Samponatul in exces si cu produse nepotrivite
“Daca folosim foarte mult un sampon in speranta ca vom degresa parul mai mult, mai repede si mai bine, nu facem decat sa stimulam glandele sebacee sa produca si mai mult sebum. Recomand  folosirea sampoanelor specifice,  insa doar la recomandarea dermatologului. Sfatul trebuie sa vina dupa ce se face in prealabil analiza firului de par”, explica hairstylistul.

3. Parul tinut prins
“O alta cauza a ingrasarii, e faptul ca parul sta prins prea multe ore, in exces. E clar ca parul tinut foarte mult prins nu este pieptanat, iar radacina se ingrasa foarte tare. Acest lucru o sa duca cu timpul chiar la caderea parului. Va spun asta din experienta si din chestionarele pe care le adresez in permanenta clientelor”, declara Cristi Pascu.
 

4. Bolile de piele
“Dermatita seboreica si alte boli de piele produc dereglari la nivelul scalpului si automat afecteaza parul. Acestea pot cauza si calvitie, daca nu sunt tratate corespunzator si la timp”, spune Cristi Pascu.

5. Trecutul mainii prin par
“Lumea neglijeaza acest aspect, insa, joaca si trecutul mainii prin par duce la ingrasarea parului. Pare un lucru nesemnificativ insa mainile transpira, au foarte multe substante, iar parul reactioneaza prin ingrasare”, explica specialistul.

sursa: one.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 motive clare pentru care parul se ingrasa mult mai repede