5 moduri in care bicarbonatul de sodiu te face mai frumoasa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 31, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu are intrebuintari nenumarate in domenii variate. Frumusetea este unul dintre ele. Iata 5 moduri in care te ajuta sa fii si mai frumoasa:

1. Albeste dintii
Incepem cu o intrebuintare cunoscuta. Daca iti doresti dinti mai albi, spala-te de cateva ori pe saptamana cu bicarbonat de sodiu, il poti folosi in mai multe variante. Fie amesteci o lingurita de bicarbonat cu cateva picaturi de apa si apoi speli dintii cu grja, fie adaugi cateva picaturi de zeama de lamaie si urmezi aceeasi procedura. Insa este recomandat ca varianta cu lamaie sa fie folosita mai rar pentru ca ataca smaltul dintilor.

2. Scapa de acnee
Cosurile ne dau mereu batai de cap si exista o groaza de solutii naturale pe care le poti folosi pentru a scapa de ele. Bicarbonatul amestecat cu putina apa calda si aplicat in zonele afectate, face minuni! Tot ce trebuie sa faci este sa-l lasi sa actioneze cateva minute, apoi sa clatesti cu apa. Efectueaza acest proces de cateva ori pe saptamana.

3. Scapa de excesul de sebum din parul tau
Daca iti doresti un par mai curat tot ce trebuie sa faci este sa amesteci o lingurita de bicarbonat de sodiu cu samponul pe care il utilizei si sa masezi bine scalpul. Fa asta de fiecare data cand te speli pe cap, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

4. Scapa de mirosul urat al transpiratiei
Foarte multe persoane se confrunta cu un miros neplacut al transpiratiei desi au au igiena corespunzatoare si folosesc deodorant, insa tot nu reusesc sa scape de aceasta problema stanjenitoare. Bicarbonatul de sodiu te ajuta si pe acest plan, amesteca 4 linguri de bicarbonat cu 10 picaturi din uleiul tau preferat (iasomie, argan, masline, jojoba etc) si aplica-l in zonele cu probleme, in scurt timp mirosul neplacut va disparea.

5. Exfoliaza
Cauti un scrub perfect? Tocmai l-ai gasit! Ai nevoie de 4 linguri de fulgi de ovaz, doua linguri de apa calda si 2 linguri de bicarbonat, amesteca toate ingredientele si obitii un scrub excelent pentru orice parte a corpului tau.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 moduri in care bicarbonatul de sodiu te face mai frumoasa