5 mituri despre regimul raw

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate

 
Pentru neinitiati, regimul raw poate parea extrem de dificil, cel mai puternic argument fiind acela ca este cu neputinta sa consumi numai mancare nepreparata termic. Consumatorii de hrana vie stiu insa ca pe multi ii sperie tocmai miturile care circula, asa ca astazi vom demonta 5 dintre cele mai bine impamantenite mituri despre regimul raw. Adeptii regimului raw stiu ca mancarea poate fi consumata si calda, ca dieta nu insemana numai fructe si legume, ca poti sa-ti prepari chiar si ceai. De cealalta parte a baricadei, exista si oameni care privesc cu scepticism acest stil de viata, tocmai din cauza unor mituri care circula pe seama regimului raw.

Iata care sunt cele mai cunoscute 5 mituri despre regimului raw:
Nu ai voie sa mananci mancare preparata termic. Fals: poti consuma si mancare calda, atata timp cat este preparata la o temperatura mai mica de 40 de grade. Mancarea poate fi incalzita in deshidrator, astfel incat alimentele sa-si pastreze enzimele si toate elementele nutritive.
Dieta raw este alcatuita numai din legume si fructe crude. Fals: dieta nu se bazeaza numai pe legume si fructe, ci si pe seminte, nuci, germeni, alge si sucuri. De asemenea, dieta raw mai include si alimente fermentate si procesate ca sosul de soia raw, unt raw, ulei presat la rece, miso (produs pe baza de soia).
Regimul raw este mult mai scumpt decat orice alt regim. Fals: unele dintre cele mai scumpe alimente de pe planeta, cu siguranta nu sunt raw. Merele, bananele, salata si multe alte legume nici macar nu se pot compara ca si pret cu carnea de homar sau de vita. Intr-adevar, unele alimente raw procesate pot fi putin mai scumpe, dar asta nu insemna ca nu poti tine un regim raw atat timp cat se bazeaza pe multe vegetale.
Daca esti consumator de hrana vie, trebui sa mananci numai acasa. Fals: in orasele mari au inceput sa apara din ce in ce mai multe restaurante raw. De asemenea, multe dintre aceste restaurante, fac si catering. Iar daca mergi int-un local care nu este raw, cu siguranta vei gasi in meniu un suc natural sau o salata.
Ca si consumator raw, vei petrece foarte mult timp in bucatarie, deshidratand alimentele. Fals: Salatele, sucurile si supele se prepara extrem de repede daca ai ustensilele necesare si cartile de bucate care sa te inspire. Un procesor de mancare raw si un blender sunt esentiale in bucatarie, deoarece eficientizeaza procesul de preparare a mancarii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 mituri despre regimul raw