5 metode naturale de prevenire si tratare a bronsitei

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 16, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru bronsita

Obișnuim să apelăm la tratamente naturiste, mai ales atunci când vine vorba despre boli ale anotimpului rece, cum sunt tusea, răcelile și gripa. Până la un punct, nu greșim. Dar este important să știm exact ce tratamente naturiste alegem, în funcție de afecțiunea pe care o avem.

În sezonul rece și în perioadele tranzitorii, ce marchează schimbarea anotimpurilor, ne confruntăm, adesea, cu bronșita. Cei mai afectați sunt, din păcate, copii. Deși supărătoare prin manifestările sale, bronșita nu este o afecțiune gravă, însă poate deveni, în cazul ignorării simptomelor și a lipsei tratamentului.

Bronșita este o inflamație a pasajelor bronsice, căile respiratorii care conectează traheea la plămâni, denumită popular „răceală la plămâni“. Aceasta apare după o răceală sau ca o stare mai gravă în cazul fumătorilor, manifestându-se ca o tuse cronică. În cazul în care bronhiile care transportă aerul în plămâni se inflamează, căile respiratorii se îngustează şi încep să secrete mai mult mucus care blochează căile respiratorii. Tusea este modul în care organismul încearcă să scape de aceste secreţii pentru a putea respira mai uşor.

Cei afectați se confruntă cu probleme de respirație, cu tuse și chiar cu frisoane. În cazul în care simptomele nu dispar în câteva săptămâni, pacientul riscă să sufere de bronșită cronică sau de pneumonie.

Fiind cauzată de un virus, tratamentul bronșitei exclude antibioticele.

Există două tipuri de bronșită: bronșita acută, care durează mai puțin de șase săptămâni și bronșita cronică, care este recurentă și apare frecvent de-a lungul a doi sau mai mulți ani.

Bronșita acută este marcată, inițial, de o strângere în zona pieptului, urmată de tuse. Cu cât substanța mucoasă se acumulează în plămâni, bolnavul va începe să elimine flegmă galbenă sau verde.

Bronșita cronică are aceleași simptome ca bronșita acută. În bronșita cronică, tusea va produce constant flegmă galbenă, verde sau albă. Bronșita cronică este o formă de boală pulmonară obstructivă. Bronșita cronică persistentă este o problemă gravă. Această formă a bolii poate afecta permanent căile bronșice și poate duce la boli pulmonare obstructive cronice, o stare medicală gravă în care plămânii sunt deteriorați iremediabil, determinând scăderea capacității respiratorii, progresiv și iremediabil.

În perioada în care sunteți afectați de bronșită, este recomandat să beți cât mai multe lichide, iar ideale sunt ceaiurile calde. Odihna este esențială. În plus, puteți să ameliorați și să eliminați simptomelele deranjante ale bronșitei, optând pentru remediile naturiste, a căror eficacitate este garantată.

Iată în continuare câteva remedii naturiste pentru bronșită:

1. Puteți prepara un ceai din ghimbir, salvie și scorțișoară, cu care veți face gargară de câte ori simțiți nevoia să tușiți. Puteți alege și ceaiul de cimbru, îndulcit cu miere, care poate fi servit dimineața și seara, ca tratament.

2. Mierea face minuni pentru căile respiratorii. Împreună cu lămâia, obțineți medicamentul perfect pentru dezinfectarea căilor respiratorii. Ceapa este și ea un bun remediu natural pentru căile respiratorii. Se recomandă curățarea și tăierea în patru a unei cepe, acoperirea ei cu miere, dupa care o puteți lăsa peste noapte într-un loc întunecos. A doua zi puteți mânca ceapa, ca tratament pentru bronșită. Se recomandă de patru ori pe zi acest tip de tratament.

3. Puteți opta pentru lămâia simplă, consumată pe tot parcursul zilei, ori apă caldă în care ați adăugat sucul unei lămâi. Puteți înlocui apa caldă cu ceaiul de mușețel, mentă și lămâie, pentru a fi mai eficiente.

4. Smochinele uscate sau curmalele, înmuiate în apă 8 ore; lichidul se încălzește și se bea iar fructele se mănâncă.

5. Decoctul din fructe de Porumbar sau infuzia din flori de Porumbar este deasemenea foarte eficient în calmarea tusei, ajutând totodată la eliminarea secrețiilor bronșice. Un alt decoct de real folos în acest caz este decoctul din semințe de gutui. Se beau câte 2-3 pahare pe zi.

sursa: antenasatelor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii naturiste  bronsita  tratamente naturiste  tuse  stiri din sanatate