5 lucruri pe care n-ar trebui sa le faci niciodata dupa ce mananci

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru masa de pranz

In special dupa cina, un mare numar de persoane are tendinta sa se intinda pe pat ca sa se uite la televizor sau doar sa stea degeaba, desi se stie ca acest obicei este foarte daunator pentru sanatate.

Ai in continuare o lista cu 5 lucruri pe care trebuie sa le eviti imediat dupa ce ai mancat.

1. Fumat

Multi oameni sunt constienti ca fumatul este daunator sanatatii, dar nu se pot opri si chiar fumeaza imediat dupa ce mananca. Este foarte important sa astepti cateva ore dupa ce mananci pana sa fumezi o tigara, pentru ca tigarile au nicotina, care inhiba oxigenul, atat de necesar digestiei, ceea ce permite organismului sa absoarba mai mult carcinogen decat de obicei. Potrivit unor studii, fumatul imediat dupa masa este echivalent cu fumatul a 10 tigari odata si creste riscul de cancer la plamani si intestine.

2. Fructe

Cel mai bun moment sa mananci fructe este inainte de masa, pe stomacul gol, deoaree acestea solicita diverse enzime pentru a fi digerate. De asemenea, zaharul continut de fructe are nevoie de mai mult timp pana sa fie complet absorbit. In plus, vei obtine astfel, cele mai multe beneficii din toate vitaminele, fibrele si alti nutrineti, iar mancatul de frcute dupa o masa provoaca arsuri, indigestie si reflux gastro-intestinal.

3. Dormit

Daca te duci la culcare imediat dupa ce ai mancat, vei avea un oarecare disconfort, te vei simti balonata si vei avea un somn oricum neodihnitor, pentru ca acest obicei cauzeaza dureri de stomac in timpul noptii. Cercetatorii de la University of Ioannina Medical School au ajuns la concluzia ca cei care au asteptat mai mult pana sa se duca la culcare dupa ce au mancat, au avut un risc mai mic de infarct, deci fii sigura ca nu mananci cu cel putin cateva ore inainte de a te baga in pat.

4. Dus

Daca faci dus imediat dupa ce ai mancat iti va creste tensiunea si fluxul sanguin din picioare va fi crescut, reducandu-l pe cel din stomac. Acest lucru va slabi sistemul tau digestiv si va duce la dureri de stomac.

5. Ceai

Ar trebui ca niciodata sa nu bei ceai imediat dupa cina, pentru ca intervine in absorbtia de fier, din cauza acidului tanic pe care il contine si care interactioneaza cu fierul si proteinele din mancare. S-a demonstrat ca in cele mai multe dintre cazuri, acest lucru duce la o scadere de 87% in procesarea fierului, iar o astfel de deficienta duce la anemie, ceea ce cauzeaza ingalbenirea pielii, scaderea apetitului, dureri pectorale, extremitati reci, ameteli, slabiciune si oboseala cronica.

sursa: feminis.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 lucruri pe care n-ar trebui sa le faci niciodata dupa ce mananci