5 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte sa iti albesti dintii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 5 LUCRURI PE CARE AR TREBUI SA LE STII INAINTE SA ITI ALBESTI DINTII

Albirea dintilor reprezinta un procedeu din ce in ce mai cautat, ce poate fi realizat in mai multe moduri, cel mai eficient insa fiind cel efectuat la un cabinet stomatologic. Acesta poate avea insa si efecte adverse, nu dureaza foarte mult timp, si exista persoane ar trebui sa il evite.

Conform Sheknows.com, iata cinci lucruri pe care ar trebui sa le stii despre albirea dintilor, inainte sa te hotarasti sa faci acest pas.

1. Pot sa apara efecte adverse

Dupa ce a fost efectuat procedeul de albire, poate sa apara o sensibilitate accentuata pe parcursul urmatoarelor 24 de ore. Daca aceasta este mai intensa decat simti ca suporti, poti lua un calmant la fiecare 6-8 ore. De asemenea, si pastele de dinti cu efect de albire pot determina aparitia unei sensibilitati, pot fi prea abrazive pentru dinti si pot cauza indepartarea gingiilor de dinti.

Totodata, un alt efect advers al albirii il constituie iritarea tesutului moale, in special a gingiilor. Acest lucru se intampla de obicei cand solutia care albeste atinge gingiile sau alte tesuturi moi din cavitatea bucala. Mai mult, se poate intampla ca, in cazul in care folosesti produse de albit pentru acasa, sa inghiti putin din acestea, situatie in care pot sa apara greata si varsaturile.

2. Albirea nu dureaza o vesnicie

Albirea se face in mai multe etape, nu o singura data, si nici nu dureaza foarte mult; in general, intre un an si trei ani. Tratamentele de intretinere si mentinere sunt insa mai ieftine de regula si consuma si timp mai putin.

In plus, daca vrei ca albirea sa dureze mai mult, trebuie sa ai o igiena orala adecvata (cum ar fi sa te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi si sa folosesti regulat ata dentara) si sa eviti pe cat posibil sa fumezi sau sa consumi alimente care accelereaza ingalbenirea dintilor, cum ar fi vinul rosu.

Mai mult, in primele 48 de ore care urmeaza procedeului de albire, este necesar sa nu consumi deloc astfel de alimente. Aici intra si cafeaua, bauturile acidulate ori ceaiul.

3. Unele persoane ar trebui sa evite albirea

De mentionat e faptul ca exista categorii de persoane care ar trebui sa evite sa isi albeasca dintii. Este vorba intai de femeile gravide si de cele care alapteaza, deoarece substantele chimice pot afecta atat organismul lor, cat si pe cel al bebelusilor.

De asemenea, persoanele care au alergie la peroxid sau au dinti si gingii sensibile ar trebui sa se fereasca de procedeul de albire.

In plus, este bine de stiut ca persoanele care au carii, radacini expuse, smalt deteriorat, plombe sau alte lucrari dentare pot simti o sensibilitate accentuata in urma albirii.

4. Rezultatele depind de cum sunt dintii inainte de albire

Unele persoane cred ca albirea poate sa stearga orice pata insa, cei care vor sa recurga la acest procedeu trebuie sa stie ca rezultatele depind de stadiul in care se aflau dintii inainte de albire. Cu cat au fost mai bine ingrijiti, cu atat efectele vor fi mai vizibile. Prin bine ingrijiti se intelege periaj de doua ori pe zi, curatat in mod regulat cu ata dentara, mers la stomatolog atunci cand apare o problema sau de doua ori pe an.

Petele foarte inchise la culoare nu pot fi insa indepartate prea eficient.

5. Excesul de albire dauneaza

Unele persoane, in special celebritatile, exagereaza in aceasta privinta si isi supun dantura unor albiri repetate, lucru care poate provoca daune permanente. Albirea in exces deterioreaza smaltul dintilor si poate determina realizarea unui aspect translucid, care nu este tocmai placut.

Sursa:   www.ziare.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte sa iti albesti dintii