5 lucruri nestiute despre persoanele cu par roscat

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru roscata

Persoanele care se nasc roscate sunt cele mai rare din lume, dar pentru asta platesc uneori cu sanatatea. Roscatii au toleranta diferita la durere, au raporturi sexuale diferite si prezinta riscuri diferite de boli.

Sunt mult mai sensibili la calmante 
MC1R, proteina responsabila de parul roscat si de tenul deschis, elibereaza un hormon care are abilitatea de a imita endorfinele. Acestea au mai multe functii, iar una dintre ele este sa vindece durerea. Prin urmare, roscatii pot lua o doza mai mica de calmante si pot obtine acelasi efect ca al altor persoane care iau calmante mai puternice. 

Resimt schimbarile de temperatura mai acut 
Aceeasi proteina ii face sa fie mult mai sensibili la schimbarile de temperatura, chiar si la cele foarte usoare. Simti schimbarile de temperatura, atunci cand e cald sau frig, mai repede si mai intens decat cei cu alte culori de par. 

Au nevoie de o doza mai mare de anestezie in cazul operatiilor 
Roscatii au nevoie de o cantitate cu 20% mai mare de anestezie decat brunetii, din cauza aceleiasi MC1R. In plus, potrivit unui studiu nou publicat in Ziarul Asociatiei Dentistilor Americani, roscatii evita de doua ori mai mult decat persoanele cu alte culori de par sa se duca la dentist pentru ca sufera dureri mai mari. 

Risc crescut de anumite boli 
Din pacate, roscatii au aproape de doua ori mai multe sanse sa dezvolte boala Parkinson, comparativ cu brunetii. Un studiu care nu a putut explica motivul acestui fenomen, a avut sub observatie, timp de 16 ani, 130.000 de persoane. In plus, din cauza ca au pielea deschisa, au sanse mai mari sa sufere de cancer de piele. 

Roscatiilor rareori li se face parul gri 
Roscatii sar peste etapa in care parul li se face gri. Odata cu varsta, parul lor se transforma in aramiu, apoi blond si direct alb. De asemenea, tind sa-si pastreze pigmentul mai mult timp si de obicei au parul mai subtire.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 lucruri nestiute despre persoanele cu par roscat