5 lucruri la care sa fii atenta daca esti insarcinata iarna

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru insarcinata iarna

Deshidratarea, temperaturile scazute si trotuarele inghetate pot sa te impiedice sa te bucuri de sarcina. La ce sa fii atenta daca esti insarcinata iarna? „Daca sunteti insarcinata pe timp de iarna trebuie sa aveti mai multa grija de sanatate si sa evitati expunerea la frig. De asemenea, imbracati-va inteligent, cu mai multe straturi de haine pe care sa le puteti da jos foarte repede atunci cand intrati intr-o incapere, pentru a nu transpira”, spune dr. Silviu Istoc, medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita. Iata sfaturile dr. Silviu Istoc pentru a avea o sarcina lipsita de probleme in aceasta iarna:

1. Evita deshidratarea
Aerul din timpul iernii poate fi intr-adevar uscat, iar atunci cand intri si iesi din cladiri este posibil sa te supraincalzesti si sa transpiri. Deshidratarea poate provoca probleme la nivelul organismului, de aceea este foarte important sa bei multa apa.

2. Nu este deloc placut sa fii afara
Cea mai recomandata forma de exercitiu pentru femeile gravide este mersul pe jos, dar cand temperaturile sunt scazute, este mai bine sa ramai in casa si sa alegi un alt tip de exercitii, intrucat activitatea fizica te poate ajuta sa scapi de durerile de sarcina. Inscrie-te la o serie de cursuri concepute pentru viitoarele mamici. Yoga este o alegere excelenta pentru femeile gravide deoarece poate ajuta la atenuarea durerii spatelui si chiar te poate ajuta sa va controlezi respiratia, ceea ce este extrem de util atunci cand vei naste.

3. Germenii sunt peste tot!
Atentie la igiena mainilor mai ales in perioada sarcinii. Evita sa-ti atingi nasul si gura dupa ce ai pus mana pe butonul liftului sau pe usa blocului. Este indicat sa te speli foarte des pe maini, iar atunci cand nu o poti face, asigura-te ca ai un dezinfectant in geanta.

4. Atentie la trotuare!
In aceasta perioada esti mai predispusa la cadere, deoarece sarcina va schimba centrul de greutate si, desi rareori, o lovitura a abdomenului duce la complicatii, este posibil sa-ti complici starea daca vei suporta o cazatura. Asigura-te ca porti cizme bune, de sustinere si nu tocuri inalte.

5. Poarta hainele potrivite!
Este distractiv sa cumperi haine pentru femei insarcinate, dar hainele de iarna pot fi prea grele si incomode. Alege un model care sa-ti permita sa te misti cu usurinta, dar sa-ti tina si de cald. Evita hainele prea stramte, care sa-ti provoace dureri si opteaza pentru pulovere supradimensionate si lejere.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 lucruri la care sa fii atenta daca esti insarcinata iarna