Imagini pentru 5 leacuri pentru reglarea menstruației

Durerile menstruale, sângerările abundente sau lipsa lor, infertilitatea țin și de reglarea menstruației. Salvia, zmeurul, trifoiul roșu sunt câteva dintre plantele care-ți redau echilibrul.

Traista-ciobanului
Dacă ai dureri și sângerări abundente în timpul menstruațiilor, infuzia și tinctura de traista-ciobanului le pot elimina. Ceaiul se face din 2 lingurițe de plantă și 250 ml de apă. Se beau 3 căni de infuzie pe zi, pentru a obține rezultate bune. Din tinctură se ia o linguriță de 3 ori pe zi, în amestec cu o jumătate de pahar cu apă.

Salvie și gălbenele
Menstruațiile abundente sau lipsa sângerărilor lunare pot fi combătute cu infuzie de salvie sau cu tinctură de gălbenele. Ceaiul și pulberea de salvie normalizează menstrele și alină durerile. E nevoie de o linguriță de frunze și 100 ml de apă clocotită pentru a prepara infuzia, iar pulberea se poate lua de-a lungul unei cure de 3 luni, câte 40 de grame pe zi, în 4 reprize.
Tinctura de gălbenele este potivită pentru situațiile în care menstruația dispare din cauza unei diete nesănătoase, a carențelor nutritive lăsate în urmă de o boală sau după naștere, în perioada de alăptare. Se beau 30 de picături de tinctură cu puţină apă, de trei ori pe zi, înainte de menstruaţie. Contra durerilor menstruale poți lua de 2 ori pe zi ceai de gălbenele din 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă.

Mlădiţe de zmeur
Recunoscută pentru reglarea menstruației, tinctura de mlădițe de zmeur se poate lua de 2 sau de 3 ori pe zi, câte 30 de picături cu puțină apă. O cură de 3 luni, urmată de o pauză de 30 de zile și reluarea curei te vor ajuta să elimini problemele legate de menstruație.

Trifoi-roşu
Datorită fitoestrogenilor din compoziția trifoiului-roșu, o cură de 6 luni cu ceai din această plantă este utilă pentru stimularea fertilității. Îl poţi lua sub formă de infuzie, făcută din 2 lingurițe de flori de trifoi-roşu şi 2 căni cu apă clocotită. După infuzare timp de 15 minute, strecurare și răcire, bea din ceaiul obținut puţin câte puţin, pe parcursul unei zile.

Știai că...
…o oră de mișcare pe zi, constând în plimbări, alergări sau ieșiri pe bicicletă, renunțarea la băuturile care conţin alcool sunt măsuri simple prin care eviți dereglarea menstrelor și formarea fibroamelor uterine.