5 beneficii pentru sanatate ale semintelor de tomate

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Te-ai gandit vreodata ca semintele de rosie ar putea avea foarte multe beneficii? Daca ai colesterolul marit sau hipertensiune arteriala, semintele de rosie pot atenua simptomele si te pot pune pe picioare. Pe langa asta, ele pot rezolva mult mai multe probleme decat iti imaginezi.

Previn bolile de inima. Homocisteina este un aminoacid care poate provoca inflamatia vasculara. Nivelurile ridicate de homocisteina pot duce la un atac de cord sau la un accident vascular cerebral. Vitamina B6 si acidul folic din semintele de rosie ajuta la tranformarea homocisteinei in compusi inofensivi pentur organism. De asemenea, semintele de rosie sunt bogate in potasiu, iar dietele bogate in potasiu previn hipertensiunea arteriala si reduc riscul aparitiei bolilor de inima.
Scad tensiunea arteriala. Un cercetator israelit a constatat ca semintele de tomate duc la o scadere semnificativa a tensiunii arteriale. Studiul a durat peste 8 saptamani, iar subiectii au ingerat rosii insamantate in fiecare zi. S-a constatat ca nivelul tensiunii lor arteriale a scazut seminificativ. Atat semintele de rosii, cat si fructul in sine contin un antioxidant complex numit licopen. Acesta incurajeaza o scadere atat a tensiunii arteriale sistolice (limita superioara) si a celei diastolice (limita inferioara) cu aproximativ 5 puncte.
Previn deteriorarea celulelor. Licopenul din semintele de rosii anuleaza actiunea radicalilor liberi care lezeaza de obicei membranele celulare. Acesti radicali liberi cresc sansele de aparitie a astmului, diabetului, arterosclerozei si a cancerului de colon.
Previn formarea cheagurilor de sange. Cu un continut bogat in vitmina C, licopen si niacina, rosiile au numeroase beneficii pentru sanatate. Semintele sunt inconjurate de un strat de mucus, care ajuta la deblocarea arterelor si previne formarea cheagurilor de sange. Coagularea sangelui este una dintre cele mai des intalnite probleme din zilele noastre.
Sunt anti-inflamatorii. Productia de radicali liberi poate activa anumiti compusi inflamatorii care declanseaza boli cronice precum arteroscleroza, osteoporoza sau Alzheimer. Semintele de rosie sunt un agent antiinflamator extrem de eficient.
Se pare ca acum ai un motiv in plus sa consumi aceste fructe minunate, nu?

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 beneficii pentru sanatate ale semintelor de tomate