5 beneficii pentru piele daca te lasi de fumat

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Pe langa beneficiile pentru sanatate care vin odata cu renuntarea la fumat, exista si numeroase beneficii pentru frumusete. Asta poate suna destul de iritant, mai ales daca te numeri printre fumatorii inraiti care nu pot renunta la tigari, insa ar trebui sa iei aminte la urmatoarele lucruri! Iata ce se intampla daca te lasi de fumat:

Impiedici aparitia ridurilor. Ridurile fac parte din procesul de imbatranire. Mai devreme sau mai tarziu vor intra in viata ta si nu vei putea sa le indepartezi, ci poate doar sa le estompezi sau sa reduci din aspectul lor neplacut. in orice caz, fumatul grabeste aparitia liniilor fine si adanceste prematur ridurile pe care deja le ai. Continutul ridicat de chimicale din tigari iti distruge elasticitatea pielii, iar miscarile repetitive ale buzelor, pe care le implica fumatul, creaza riduri in jurul acestora.

Previi lasarea pielii din jurul bratelor si din jurul sanilor. Da, este adevarat, fumatul nu afecteaza doar tenul, ci si alte zone sensibile. Pielea intregului corp isi pierde din elasticitate si este deshidratata. Acest lucru conduce la un aspect extrem de neplacut.

Reduci anumite afectiuni ale pielii. Medicii canadieni au ajuns la concluzia ca persoanele care se lasa de fumat observa o imbunatatire a simptomelor pe care le au atunci cand sufera de boli precum psoriazis, lupus sau diabet. Daca suferi de probleme ale pielii, s-ar putea sa fii surprinsa de o imbunatatire a conditiei acesteia dupa ce ai renuntat la fumat.

Reduci riscul de cancer de piele. Cercetarile arata ca exista o legatura stransa intre fumat si cancerul de piele. Aceasta este o boala grava care deseori este fatala, asa ca merita sa nu mai stai pe ganduri si sa renunti la tigari cat mai repede.

Reduci riscul de aparitie a petelor. Petele inchise la culoare sunt un semn de imbatranire prematura a pielii si se agraveaza odata cu trecerea timpului. Fumat este un factor cu un rol important in aparitia lor, asa ca este in interesul tau sa renunti cat mai rapid.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 beneficii pentru piele daca te lasi de fumat