5 afectiuni pe care le ascund basicile

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, April 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Daca ai impresia ca basicile apar doar din cauza pantofilor incomozi pe care ii porti in fiecare zi, te inseli amarnic. Veziculele, cum li se spune in termeni de specialitate, acele bule cu lichid care apar la suprafata pielii, avertizeaza asupra unor afectiunie pe care le ai si despre care nu ti-ai dat seama inca.

1. Varicela
Varicela este o boala infectioasa contagioasa care este provocata de un virus din familia herpesvirusurilor. Boala se manifesta printr-o eruptie cutanata si este insotita adesea de febra. Persoana care sufera de varicela are ‘parte’ de mancarimi puternice. In doar 24 de ore, petele rosii de la suprafata pielii se transforma in vezicule mari umplute cu lichid (cel mai adesea, puroi). In locul acestei umflaturi, in a saptea zi, apare o crusta care incepe sa cada singura.

2. Scabia
Scabia este o infectie cauzata de parazitii din ordinul acarienilor. Afectiunea se manifesta prin mancarimi, mici excrescente purulente si senzatie permanenta de disconfort.

3. Boli autoimune
Aparitia basicilor poate indica serioase dereglari ale sistemului imunitar. Alimentatia necorespunzatoare si sedentarismul se pot manifesta si prin aparitia veziculelor.

4. Intoleranta la medicamente
Unele unguente, luate fara prescriptie medicala ori fara un consult facut de medicul dermatolog pot produce basici. Atunci cand corpul respinge anumite substante active din medicamente pielea se inroseste si se deterioreaza.

5. Dermatita
Dermitata de contact apare atunci cand ne atingem de o substanta iritanta sau un alergen. Chiar si anumiti dezinfectanti pot provoca simptome ale dermatitei, precum si anumite produse de ingrijire corporala ori detergentii. 
Daca observi ca iti apar des basici, desi folosesti incaltaminte comoda, du-te la medic pentru ca s-ar putea sa ai una din afectiunile mai sus mentionate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 afectiuni pe care le ascund basicile