5 activitati placute si relaxante care te ajuta sa arzi calorii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru plimbare cu animale de companie

Daca ti-ai propus sa mai slabesti si incerci sa arzi calorii cu orice prilej, avem o veste buna. Chiar si activitataile placute, relaxante ajuta la ardrea caloriilor. Iata 5 exemple:

O baie fierbinte
Te simti stresata? Ce zici de o baie fierbinte si de momente placute in compania sarurilor de baie preferate? Un studiu recent realizat de Universitatea Loughborough din Marea Britanie te va convinge sa renunti la dusul zilnic in favoarea unei bai fierbinti. Conform studiului, a sta in apa fierbinte, in cada, timp de o ora, te ajuta sa arzi pana la 130 de calorii. Relaxare totala si calorii consumate? Cum ai putea spune nu?

Iesi la plimbare cu animalul de companie
O plimbare cu animalul de companie este placuta atat pentru tine, cand si pentru patrupedul tau. Aloca-ti mai mult timp data viitoare cand iesi la plimbare. De ce? O plimbare de o ora impreuna cu animalul de companie te va ajuta sa arzi pana la 225 de calorii. Suna excelent!

Un masaj?
Cu siguranta, acesta va deveni modul tau preferat de a arde calorii. Un masaj relaxant, timp de o ora, te ajuta sa arzi aproximativ 67 de calorii. Da, vorbim de un simplu masaj de relaxare, nu de cele menite a te scapa de celulita sau de depozitele inestetice de grasime. Ce ar putea fi mai placut?

Dormi
Da, dormi si arzi calorii! Nu o spune noi, ci este un lucru cu care toti biologii sunt de acord. Corpul nostru consuma energie (a se intelege calorii) pentru a face .. orice. De la a respira pana la a digera alimentele pe care le consumam, de la o plimbarea pana la a dormi, corpul nostru arde calorii in fiecare secunda. Tinand cont de acest lucru, vrem sa iti evidentiem faptul ca o jumatate de ora de somn te ajuta sa arzi 68 de calorii. Iti dai seama acum de ce este bine sa dormi 8 ore pe noapte?

Razi cat poti de mult, impreuna cu prietenii
De cate ori nu s-a intamplat sa iti anulezi planurile pe care le facusei cu prietenii pentru ca nu mai ai timp sau nu mai ai chef? Renunta la acest obicei. Orice intalnire cu prietenii apropiati este una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de stres. In plus, un studiu facut de Universitatea Vanderbilt a dezvaluit ca o discutie de numai 10-15 minute, presarata cu momente amuzante, te ajuta sa arzi pana la 40 de calorii. Iti dai seama cate calorii arzi daca petreci o seara intreaga cu cei mai buni prieteni?

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 5 activitati placute si relaxante care te ajuta sa arzi calorii