4 uleiuri esentiale care trateaza caderea parului

Posted by Alin Marinescu on Saturday, November 25, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru uleiuri esentiale par

Caderea parului este adesea genetica si, desi de cele mai multe ori afecteaza barbatii, poate fi o problema si pentru unele femei. Din fericire, exista remedii pentru caderea parului, iar unul dintre aceste remedii este uleiul esential. Uleiurile esentiale pentru caderea parului se concentreaza pe reducerea iritatiei scalpului, cresterea fluxului sanguin si blocarea conversiei testosteronului hormonal in DHT, o cauza a alopeciei. Mai mult decat atat, uleiurile esentiale sunt benefice in prevenirea ruperii firelor de par, oferind de asemenea stralucire si hidratare.

Iata ce uleiuri esentiale te pot ajuta in prevenirea si tratarea alopeciei:

Uleiul de rozmarin

Despre acest ulei se spune ca poate intarzia aparitia firelor albe de par si, totodata, ca stimuleaza fluxul de sange la nivelul scalpului, incurajand astfel cresterea sanatoasa a parului. Uleiul de rozmarin functioneaza mai bine la parul inchis la culoare si poate fi folosit ca hidratant dupa spalare. Cea mai buna metoda de a folosi ulei de rozmarin pentru caderea parului este prin masarea acestuia pe scalp, in zonele in care foliculii de par nu mai dau randament.

Uleiul de urzica

Uleiul esential de urzica opreste conversia testosteronului in DHT, elementul care este responsabil de caderea parului in cele mai frecvente cazuri la barbati. Acesta este cunoscut sub numele de aureatul alopeciei, fiind destul de popular in sampoanele naturale comerciale.

Uleiul esential de cimbru

Acest ulei, cu ale sale proprietati antibacteriene, are puterea de a creste fluxul de sange la nivelul scalpului, mentinandu-l sanatos o perioada lunga de timp. Este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esentiale pentru par, in special in cazurile in care exista matreata. Poti adauga cateva picaturi de ulei esential de cimbru in samponul sau balsamul obisnuit pentru a-ti trata alopecia.

Uleiul de arbore de ceai

Printre multele beneficii ale uleiului de arbore de ceai se numara prevenirea si tratarea caderii parului, aceasta proprietate fiind de altfel si cea mai populara. Uleiul de arbore de ceai stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului, ajutand in acelasi timp la curatarea foliculilor de par si la combaterea infectiilor si ciupercilor care pot cauza matreata si iritatii.

Foloseste unul dintre remediile mentionate in randurile de mai sus pentru a te bucura de acel par bogat si stralucitor pe care il vezi adesea in reclame.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 uleiuri esentiale care trateaza caderea parului