4 trucuri pentru un somn mai bun

Posted by Alin Marinescu on Friday, January 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru somn mai bun

Nu trebuie sa iti spun cat de important este somnul pentru sanatatea ta si nu trebuie sa imi spui cat de pretioase sunt orele acelea in care inchizi ochii. Desi iubim somnul, deseori ne lovim de insomnii sau de perioade in care pur si simplu nu ne putem odihni. Asta se poate intampla din pricina mai multor factori. Spre exemplu, schimabrea anotimpurilor poate fi unul. Pana la 20% dintre adulti prezinta usoare tulburari afective sezoniere, care pot fi cauze de o perturbare in ritmul natural al corpului. Aceasta perturbare poate fi declansata de mai putinele ore de lumina din timpul iernii si poate duce la tulburari ale somnului. 

Iata cateva solutii pentru a avea un somn mai bun!
Un damf de lavanda. Foloseste uleiuri cu miros de lavanda sau un odorizant de camera. Ai foarte multe variante si pe oricare ai alege-o, trebuie sa stii ca acest parfum are proprietati sedative, scade ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Un studiu de la Universitatea din Wesleyan releva faptul ca femeile care au mirosit ulei de lavanda inainte de culcare, au avut un somn cu aproximatix 20% mai linistit in comparatie cu cele care nu au facut-o.
Antreneaza-te. Potrivit studiilor, persoanele care au o viata activa si fac sport in fiecare zi, dorm mult mai bine. Cu un antrenament usor, ai cu 40% mai multe sanse ca somnul tau sa fie unul foarte bun.
Urmeaza o dieta mediteraneeana. Potrivit studiilor, persoanele care sufera de apnee severa si au urmat o dieta bazata pe fructe, legume, cereale integrale si peste, timp de 6 luni, au avut mai putine episoade de respiratie obstructionata. Avand in vedere ca excesul de grasime pe burta creste riscul de apnee in somn, cercetatorii atribuie concluziile lor faptului ca circumferinta taliei la aceste persoane s-a redus semnificativ datorita regimului echilibrat.
Cercetatorii spun ca persoanele care petrec pana la 80% din noapte dormind pe spate, ar putea avea mai putine evenimente in somn daca ar dormi pe o parte.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 trucuri pentru un somn mai bun