4 simptome care trebuie sa ingrijoreze in special femeile

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Este crucial, ca femeie, sa acorzi atentie organismului tau. Orice simptom îti ofera anumite indicii despre starea ta de sanatate si nu trebuie ignorat. Doar asa poti descoperi daca se întampla ceva grav cu corpul tau si stopa numeroase boli înca din faza incipienta.

Iata care sunt cele mai frecvente simptome pe care nu ar trebui sa le ignori!

Oboseala extrema. Chiar daca ai un numar coplesitor de responsabilitati, epuizarea este un simptom pe care pur si simplu nu trebuie sa îl ignori. Oboseala extrema poate semnala o serie de probleme diferite, inclusiv depresie, boli ale tiroidei si chiar diabet, insuficienta cardio congestiva sau cancer. Daca nu îti poti recupera energie cu ajutorul somnului sau al exercitiilor fizice, trebuie sa mergi cat mair apid la un medic.

Durerile abdominale. Durerile de burta sporadice probabil nu înseamna mare lucru, însa atunci cand ti se întampla frecvent pot semnala apendicita, ulcer gastric, sau problemel cuv ezica biliara. Aceste dureri asociate cu balonare sau digestie îngreunata pot indica boli grave, care trebuie depistate rapid.

Durerile în piept. Acestea ar trebui luate în considerare înca de la primul simptom. Chiar daca durerile în piept (numite angine cand sunt cauzate de boli ale inimii) nu sunt întotdeauna semne de atac de cord, ar putea foi un avertisment ca suferi de o boala coronariana. Daca simti orice fel de durere sau presiune în piept mergi la un control medical rapid.

Palpitatiile. Palpitatiile cardiace pot fi cauzate de numerosi factori printre care un consum ridicat de cafeina, o cantitate insuficienta de oxigen în sange, o boala a valvelor inimii, sau chiar hipertiroidism. Un control medical poate rezolva problema si poate depista din timp orice boala care îsi face cuib în orgaismul tau.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 simptome care trebuie sa ingrijoreze in special femeile