4 semne subtile ale diabetului

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru diabet

O persoana din trei, cu diabet, nu stie ca are aceasta boala pentru ca semnele bolii sunt subtile.

SETEA EXCESIVA. Este unul dintre primele semne de diabet. Nevoia constanta de a bea apa, gura uscata si urinarea frecventa sunt demne de îngrijorare, ca si pierderile sau cresterile inexplicabile în greutate. “Diabetul este o boala extrem de perfida pentru ca o lunga perioada evolueaza fara niciun semn. Cand apare setea, urinarea, boala este deja într- o faza extrem de avansata”, avertizeaza medicul Nicolae Hancu, presedintele onorific al Federaţiei Romane de Diabet, Nutriţie si Boli Metabolice, citat de doctorulzilei.ro.

DURERI DE CAP. Pe masura ce nivelul glicemiei creste apar simptome adiţionale precum dureri de cap, vedere înceţosata sau senzaţia de slabiciune.
INFECŢII. Mai tarziu apar si alte complicaţii: taieturile simple si ranile superficiale se vindeca foarte greu, apar frecvent infecţii urinare si mancarimi.

DISFUNCŢII SEXUALE. Statisticile arata ca pana la 70% dintre barbaţii cu diabet au probleme de potenţa. Motivul: diabetul afecteaza vasele de sange si terminaţiile nervoase din zona genitala, ceea ce face erecţia si orgasmul dificile. La femei, apare uscarea vaginului. “Diabetul este însoţit chiar de la debut de foarte multe complicaţii, de aceea el trebuie prevenit. Daca e depistat prediabetul se poate preveni convertirea acestuia în diabet”, explica medicul Nicolae Hancu.

Diabetul este o afectiune complexa si serioasa, care afecteaza tot organismul. Aceasta afectiune necesita o ingrijire zilnica speciala si afecteaza direct calitatea vietii pacientului. Cu toate ca nu exista un tratament care sa vindece complet diabetul, tratamentul simptomatic reduce impactul pe care aceasta afectiune il are asupra organismului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 semne subtile ale diabetului