4 pasi pentru a scapa de grasimea abdominala

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru grasime abdominala

Grasimea subcutanata este inestetica, insa cea viscerala este cu adevarat nociva. Aceasta este calea sigura pentru a scapa de grasimea abdominala.

Exista doua tipuri de grasime abdominala: subcutanata si viscerala. Cea subcutanata, aflata sub piele, este cea care ne face sa ne intristam atunci cand ne privim in oglinda, iar cea viscerala este grasimea acumulata in jurul organelor. Cea din urma este cu adevarat periculoasa.

Grasimea subcutanata este una "pasiva", actioneaza ca un depozit si este mai putin activa din punct de vedere metabolic si mai dificil de transformat in energie; in schimb, grasimea viscerala este activa, se descompune in acizi grasi si hormoni, care apoi sunt metabolizati de catre ficat.

Grasimea viscerala poate fi una dintre cauzele aparitiei bolilor de inima, a diebetului, a nivelului mare de colesterol sau chiar a cancerului.

Pentru a scapa de grasimea subcutanata si pentru a reduce grasimea viscerala, trebuie sa aveti grija de cateva aspecte-cheie: miscare, dieta, somn si managementul stresului.

1. Exercitii 
Exercitiile viguroase va ajuta sa diminuati ambele tipuri de grasime. De asemenea, ajuta la incetinirea depunerii de grasime viscerala pe organe, cauzata de inaintarea in varsta. 
Faceti zilnic cel putin 30 de minute de miscare in ritm alert, aerobic sau fitness. Faceti jogging macar de doua ori pe saptamana, iar daca nu puteti alerga, incercati sa marsaluiti intr-un ritm rapid. Mersul la sala ajuta foarte mult, un antrenor fiind la dispozitia oricarui abonat.

In plus, acolo aveti acces la banda, bicicleta stationara sau eliptica, aparat de vaslit si alte aparate performante.
Daca nu agreata sala de fitness, mergeti la cursuri de Zumba, dans, tae Bo, Steel Tonic. Daca nici acolo nu va simtiti in largul dumneavoastra, jucati-va cu copiii sau nepotii, mergeti la plimbari lungi cu cainele, important este sa va mobilizati, sa iesiti din casa si sa va miscati.

2. Dieta 
Nu exista nicio dieta minute pentru colacei, nu exista pastile sau licori magice care sa-i topeasca peste noapte, nu exista cura de slabire care sa elimine tesutul adipos in 10 zile. Dar cand urmati o dieta sanatoasa si incepeti sa slabiti, grasimea care incepe sa se elimine prima e cea de pe abdomen. O dieta bogata in fibre poate fi de ajutor. 
Persoanele care consuma minim 10 grame de fibre zilnic, fara sa faca nicio alta schimbare in dieta, acumuleaza, in timp, mai putina grasime viscerala decat cei care nu consuma fibre sau consuma cantitati mai mici. E suficient sa mancati zilnic doua mere, o cana de mazare verde sau o jumatate de cana de fasole boabe.

3. Somnul
Fiecare persoana e programata genetic sa doarma un anumit numar de ore, pentru a se odihni. Daca dormiti mai mult sau mai putin decat trebuie, organismul are de suferit. Renuntati la leneveala de dupa ce v-ati trezit si mergeti la culcare atunci cand va e somn, nu dupa ce se termina emisiunea sau serialul preferat.

4. Stresul
De multe ori, stresul nu poate fi evitat, insa conteaza cum il gestionati. Probabil stiti ca in momentele de stres nu faceti cele mai bune alegeri alimentare. Iar cei care sunt stresati in permanenta sunt si mai afectati.
Puteti apela la ajutorul si suportul familiei sau al prietenilor, pentru a face fata. Exista workshopuri, psihologi, consilieri care au pregatirea necesara sa va ajute sa va intelegeti, in primul rand, si sa va invete cum sa controlati situatiile-limita, fara a va afecta sanatatea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 pasi pentru a scapa de grasimea abdominala