4 moduri sa tratezi natural durerile de cap cauzate de hormoni

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 16, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 4 moduri sa tratezi natural durerile de cap cauzate de hormoni

O durere de cap poate fi foarte stresanta, iti ruineaza concentrarea si iti saboteaza nivelul energetic.
Durerea de cap poate fi provocata de oboseala, deshidratare, stres si lipsa somnului. Insa poate fi cauzata si de dezechilibrul hormonal.

Hormonii si iar hormonii

Femeile sunt intr-un permanent roller-coaster hormonal. Nivelul acestora cresc si scad in timpul ciclului menstrual, lasandu-le prada dezechilibrelor emotionale. Problema se agraveaza in momentul in care apar si dezechilibrele dintre hormoni.
Sunt femei care sufera de dureri de cap inainte de inceperea sangerarilor menstruale, perioada in care nivelul hormonului estrogen este in cadere libera.
Daca esti una dintre miile de femei care se confrunta cu aceasta problema, cu siguranta stii care sunt medicamentele pe care medicul le prescrie in astfel de cazuri.
Ceea ce, poate, nu stii sunt solutiile naturale la care poti apela pentru a scapa de sacaitoarele dureri de cap cauzate de dezechilibrul hormonal.
Inainte de a aplica oricare dintre aceste medote, cere sfatul medicului. Pe baza analizelor de laborator se poate determina exact care este nivelul fiecarui hormon si se va actiona pentru a le echilibra.

Dieta
Elimina din dieta produsele care contin gluten, zahar, vin rosu, precum si pe cele care contin tiramina, un compus care contribuie la aparitia migrenelor. Tiramina se gaseste in branza maturata, pestele afumat si carne procesata. Dupa o perioada de aproximativ 30 de zile vei incepe sa observi imbunatatirile.

Suplimente
Dupa ce medicul stabileste exact ce lipseste in organismul tau poate prescrie o reteta de suplimente alimentare care sa reechilibreze balanta: magneziu, coenzima Q10 etc. Atentie, nu lua dupa ureche suplimente, medicul va sti exact ce doza sa-ti recomande, in functie de nevoile tale.

Hidratare
Durerile de cap pot fi cauzate si de deshidratare, asa ca bea apa, aproximativ 3 litri pe zi.

Relaxare
Adu-ti aminte ca stresul influenteaza direct dezechilibrul hormonal. De aceea este nevoie de o cura de relaxare care sa reduca nivelul cortizolului din organism: yoga, exercitii fizice etc. Rasul sanatos este si el o tehnica foarte buna pentru a reduce stresul, asa ca mergi sa vezi o comedie care te va binedispune.

Sursa:   sfatulparintilor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 moduri sa tratezi natural durerile de cap cauzate de hormoni