4 moduri naturale de a combate depresia

Posted by Alin Marinescu on Monday, March 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Despresia afecteaza la nivel global peste 121 de milioane de oameni din care peste 50 de milioane de cazuri au fost diagnosticate in Europa. Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in anul 2020 depresia va fi a doua cauza de dizabilitate, imediat dupa afectiunile cardiovasculare. Cel mai des este intalnita la femei, una din patru femei sufera de despresie, comparativ cu barbatii unde este diagnosticat un barbat din zece. Desi exista o gama variata de produse farmaceutice care pot sa combata aceasta boala, specialistii din domeniu recomanda tratamentele naturiste pentru despresie. Cel mai important argument care sprijina aceasta alegere este dat de riscul de dependenta pe care medicamentatia impotriva depresiei il are.

1. Suc de portocale si spanac
Portocalele si spanacul contin cantitati importante de acid folic, triptofan si vitamina B6.
Aceste ingrediente ajuta la refacerea sistemului nervos in conditiile de stres psihic si anxietate, stimuleaza functia neuronala si au actiune tonica asupra activitatii cerebrale. Il puteti prepara in casa cu ajutorul unui blender. Aveti nevoie de 1 portocala, o manana de spanac si 1 lingura de miere. Aceasta metoda alunga depresia usoara si imbunatateste vizibil starea de spirit.

2. Ciocolata neagra
In acest produs se gaseste magneziu care este esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase.

3. Sportul
Recent s-a facut un studiu pe un grup de persoane diagnosticate cu depresie care au fost testate dupa cum urmeaza: 10 persoane de diferite varste au intrerupt tratamentul medicamentos impotria despresiei si l-au inlocuit cu sport timp de 20 de minute, de trei ori pe saptamana, iar alte zece au continuat medicamentatia. 
Dupa 4 luni grupul care a facut sport in locul medicamentatiei avea aceleasi rezultate ca grupul care lua in continuare medicamente impotriva despresiei.

4. Polenul
O lingurita de polen administrata zilnic a ameliorat vizibil starea emotionala in peste 60% din cazurile testate, de asemenea, s-a observat ca laptisorul de matca este foarte eficient in cazul femeilor depresive care asociaza si un deficit de hormoni estrogeni.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 moduri naturale de a combate depresia