4 greseli majore care ne imbatranesc peste noapte

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, April 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ai putea crede ca daca nu sari peste somnul de frumusete, folosesti creme pentru protectia solara si creme de noapte anti-imbatranire e suficient, insa nu e deloc asa! Exista unele obiceiuri in rutina noastra care pur si simplu fac rau tenului si de care nu stiam pana acum. Iata care sunt: 

1. Dormitul cu fata in jos. Efectele imediate ale acestui obicei sunt fata si ochii umflati, pentru ca gravitatea isi spune cuvantul si de aceasta data. De-a lungul timpului, dormitul pe fata a dus la formarea cearcanelor, lasarea muschilor fetei si la pierderea colagenului. Daca nu vrei sa imbatranesti prematur, asigura-te ca dormi pe spate!

2. Nu te speli pe fata. Nu e nimic neobisnuit ca femeile sa uite sa se demachieze inainte de culcare, dar cu siguranta e un pas pe care nu vrei sa il ratezi. Spalarea fetei inainte de culcare e esentiala pentru indepartarea murdariei, transpiratiei si a machiajului de peste zi. Daca transpiri sau esti machiata, porii se infunda, provocand aparitia unor eruptii. Daca ai tenul gras, tenul va parea incarcat si uleios. Se recomanda folosirea unui produs de curatate exfoliant pentru a destupa porii si pentru a pregati pielea pentru regenerarea de peste noapte.

3. Folosesti prea multe produse de ingrijire a pielii. Daca utilizezi o tona de produse de ingrijire a pielii si nu esti sigura de utilizarea exacta a fiecarui produs, acest obicei poate fi, de fapt, daunator pentru pielea ta. De exemplu, produsele care contin retinol, destinate pentru a preveni ridurile, amestecate cu produse cu peroxid de benzoil pentru acnee, pot face pielea uscata si pot creste iritarea pielii. Astfel pielea se va inrosi si se va inflama, facand liniile fine sa para mai evidente. Ar trebui folosite doar produsele pe care le cunosti si care functioneaza pentru tipul tau de piele. 

4. Nu bei suficienta apa. Hidratarea e importanta atat la interior, cat si la exterior. Apa e o componenta importanta a pielii si a structurilor de sub piele. Cand esti deshidratata, pielea pierde turgor, adica isi pierde din elasticitate. Pe termen scurt, deshidratarea duce la piele uscata si ochi adanciti. Deshidratarea consecventa poate duce la pierderea elasticitatii pielii, ceea ce inseamna ca aceasta nu isi va mai reveni la forma initiala. Se recomanda consumul a cel putin sase pahare de apa pe zi.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 greseli majore care ne imbatranesc peste noapte