4 alimente pe care sa nu le consumi inainte de culcare

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru carne de pui

Daca vrei sa fii frumoasa, trebuie in primul rand sa te odihnesti. Daca nu iti supraveghezi alimentatia, insa, vei avea de suferit.

Iata lista alimentelor interzise inainte de culcare:

Carne de pui
Atat carnea de pui, cat si alte tipuri de proteine sunt contraindicate seara. Digestia incetineste cu 50% atunci cand dormi, iar daca mananci multe proteine, nu faci decat sa ingreunezi procesul. Astfel, in loc sa se concentreze pe odihna, organismul tau va fi prea ocupat cu digestia, muncind in plus. Daca nu poti fara carne, alege si carbohidrati pe langa, pentru a echilibra balanta.

Vin
Alcoolul este contraindicat atunci cand vrei sa dormi bine. De ce? Pentru ca este procesat rapid si te va face sa te trezesti de mai multe ori in timpul noptii. S-a dovedit ca un mix de alcool si suc consumat la o ora tarzie diminueaza calitatea somnului si reduce perioada de odihna cu pana la o jumatate de ora.

Ciocolata neagra
Nu numai ca are calorii, dar contine si cofeina, mai ales daca vorbim despre ciocolata neagra.

Curry
Condimentele puternice te pot tine treaza intreaga noapte, potrivit unor studii recente. Incearca sa nu mananci mancaruri grase si foarte condimentate la cina, fiindca este reteta perfecta pentru insomnie.
In plus, ncearcă nu stai cu ochii în telefon înainte de culcare. Oamenii de știință spun că folositul telefonului înainte de culcare bulversează creierul din cauza luminii emanate de ecran. Ecranul oprește creierul din a produce melatonină, care îți ajută corpul să își dea seama că este timpul pentru somn.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 alimente pe care sa nu le consumi inainte de culcare