3 remedii rapide pentru respiratia urat mirositoare

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ai impresia ca oricat te-ai spala pe dinti si oricat de multa guma ai mesteca, tot ai un gust ciudat in gura si o respiratie neplacuta? Este foarte usor sa previi aceasta problema a respiratiei neplacute. Iata trei solutii foarte simple:

1. Alege sa mananci fructe si legume crude si crocante.

Merele contin pectina, care te ajuta sa indepartezi mirosul neplacut cauzat de alimente precum usturoi sau ceapa. Scortisoara are efect antibacterian, deci este foarte buna pentru a reduce cariile, alta cauza pentru un miros neplacut al respiratiei. Asadar, combina-le intr-o reteta gustoasa, dar care te ajuta sa remediezi aceasta problema:

1 cana de mar taiat cuburi potrivite
1 cana de morcov ras
1 cana de telina taiata cuburi potrivite
jumatate de cana de nuci
3 linguri de iaurt
praf de scortisoara

Reteta este pentru doua persoane si reprezinta un desert, mic dejun sau gustare delicios!

2. Ai grija sa eviti alimente precum cafea sau alcool, care cresc aciditatea orala si realizeaza un mediu propice pentru bacterii.

De asemenea, anumite medicamente, in special diureticele si cele pentru tensiune usuca gura, lucru care ii da si un miros neplacut. Inlocuieste pastilele doar la recomandarea medicului! Daca nu le poti inlocui, combate-le efectul cu seminte de fenicul sau cuisoare!

3. Coaja de lamaie sau de portocala. 

Este de asemenea o alternativa excelenta la guma de mestecat, datorita aromei, dar au si un alt avantaj: stimuleaza glandele salivare, lucru care iti improspateaza gustul din gura si respiratia. De asemenea, verdeturi precum busuiocul, menta sau coriandrul sunt excelente pentru atunci cand simti ca ai o respiratie neplacuta.

Respiratia neplacuta se numeste si halena si e cauzata de bacteriile care raman in santul gingival, intre dinti sau pe limba. Principala cauza pentru halena este lipsa unei igiene orale corecte. De asemenea, se poate datora si obturatiilor in dantura, coroanelor dentare nepotrivite si a tartrului. Alte cauze pentru o respiratie neplacuta sunt problemele gastro-intestinale. Pentru acestea, ai nevoie de un tratament de la medicul specialist. Fumatorii stiu ca tutunul dauneaza respiratie, lucru care nu se poate remedia decat daca acestia renunta la viciu.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 3 remedii rapide pentru respiratia urat mirositoare