3 produse alimentare bogate in nutrienti care iti vor da energie pe tot parcursul zilei

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 8, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 3 produse alimentare bogate in nutrienti care iti vor da energie pe tot parcursul zilei

Scopul produselor alimentare bogate in nutrienti este de a aproviziona corpul cu energia atat de vitala activitatilor noastre de zi cu zi. Alimentele cu un continut ridicat de carbohidrati, proteine, minerale, vitamine si care au un continut scazut de zaharuri, grasimi si colesterol se comporta ca niste adevarati super-eroi pentru organismul nostru.
Carbohidratii din alimentele diverse asigura multa energie corpului nostru, lucru avantajos mai ales pentru cei care fac multa miscare, au joburi solicitante si au nevoie de o minte limpede mereu.
Proteinele din alimente nu numai ca furnizeaza energie corpului nostru, dar de asemenea actioneaza ca adevarate rezerve de energie atunci cand carbohidratii nu isi fac simtita prezenta.
Nucile, bananele si ouale fac parte din top 3 cele mai bune alimente pentru dieta noastra zilnica, ce ar trebui incluse numai decat.
Majoritatea produselor alimentare de mai sus sunt, de asemenea, si foarte bogate in surse de minerale si vitamine, perfecte pentru un organism ce se doreste a fi sanatos.
Ce trebuie, asadar, sa luam in considerare pentru a avea o stare de bine si energie cat e ziua de lunga?

Cereale integrale
Facand parte din grupa complexa a carbohidratilor, cerealele integrale sunt super alimentele ideale pentru sportivi. Mai mult decat atat, toate produsele alimentare ce au ca ingrediente cereale integrale contin si cantitati mari de antioxidanti si fibre. Asta ajuta la prevenirea problemelor de sanatate.
Cerealele integrale se digereaza mai lent si in felul acesta ofera niveluri de energie ridicate pentru toata ziua.
Ce sa consumi: paste, cereale, paine, ovaz.

Leguminoase
Una dintre cele mai importante trasaturi ale leguminoaselor este faptul ca acestea au un index glicemic scazut si sunt potrivite chiar si in cazul persoanelor cu diabet. Mai mult, se prezinta ca niste surse excelente de carbohidrati. Absorb colesterolul rau din organism si ajuta la mentinerea unui nivel adecvat al colesterolului bun.
Leguminoasele sunt adevarate surse bogate in minerale necesare organismului: potasiu, magneziu, calciu, fier.
Ce sa consumi: fasole, linte, mazare, pastai.

Legume si fructe
Atunci cand gatesti legume, incearca mai degraba sa le fierbi sau sa le faci la cuptor, pe baza de abur, ca nu pierzi nutrienti valorosi. Legumele ca sfecla rosie, morcovii, varza sau conopida pot fi consumate si crude, pentru si mai multe beneficii pentru sanatate.
Daca incerci sa slabesti, si legumele cu frunze sunt de folos. Varza, broccoli sau spanacul sunt bogate in nutrienti si asigura multa energie unui organism caruia ii lipseste vigoarea. Fructe ca citricele sunt bogate in vitamina C, care ajuta la inlaturarea starii de oboseala.
Ce sa consumi: banane, mere, portocale, struguri, avocado, spanac, cartofi, morcovi.

Sursa:   stiri.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 3 produse alimentare bogate in nutrienti care iti vor da energie pe tot parcursul zilei