3 motive să bei suc de castravete mai des

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru suc de castraveti

Dacă îți este greu să bei îndeajuns de multe lichide zilnic, sucul de castraveți îți oferă hidratarea și elementele nutritive de care ai nevoie indiferent de anotimp.
Castraveții conțin o cantitate mare de apă, de vitamina C, care acționează ca antioxidant, dar nu prea multe calorii. Îl poți consuma ca atare, murat sau sub formă de suc, în amestec cu apă, zeamă de lămâie, mentă.
Ai nevoie de o jumătate de castravete, 150 ml de apă, mentă și suc de lămâie după gust. Treci totul printr-un blender și bei sucul proaspăt. Este cea mai bună alegere pentru a te hidrata. Nu este singurul avantaj pe care ți-l conferă această băutură.

Detoxifică și susține topirea grăsimilor
Datorită proprietăților de curățare și purificare, sucul de castravete stimulează eliminarea toxinelor. Pe de altă parte, este cea mai bună alegere dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, deoarece susține topirea grăsimilor și reduce apetitul.
Dacă senzația de foame îți dă ghes să mănânci mai des alimente mai grase sau dulci, acest suc îți va alunga gândul de la orice tentație culinară.

Combate cearcănele
Sucul de castravete acționează ca un antiinflamator, motiv pentru care poate să-ți îmbunătățească aspectul tenului. Pe lângă măștile și loțiunile cu castravete, sucul făcut din această legumă elimină pungile inestetice apărute sub ochi și cearcănele.
Deoarece în compoziția acestuia există sulf, întărește unghiile, redă strălucirea părului și-stimulează creșterea. În plus, datorită faptului că te hidratează, elimină problema pielii uscate, aspre.

Scade tensiunea arterială
Acest suc este indicat și persoanelor care suferă de hipertensiune.
Potasiul din compoziția acestuia normalizează nivelul tensiunii arteriale, cu efecte benefice asupra sănătății rinichilor, nu doar a inimii.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 3 motive să bei suc de castravete mai des