3 modalități prin care poți să elimini pietrele la rinichi

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Pietrele la rinichi se formează din sărurile și mineralele care sunt transportate de urină. Aceste pietre pot avea diferite dimensiuni și au o textură tare. Ele sunt eliminate din organism prin sistemul urinar și acest proces este dureros, în cele mai multe cazuri. Sunt mai multe simptome prin care poți să îți dai seama de prezența lor. Care sunt modalitățile prin care poți elimina aceste pietre la rinichi?

1. Bea mai multă apă
Pentru menținerea sănătății rinichilor, este important să bei foarte multă apa, în fiecare zi. Apa ajută la producerea urinei, care este necesară pentru a putea elimina reziduurile care s-au format în organism.

2. Consumă limonadă
Datorită proprietăților alcaline, limonada este una dintre cele mai sănătoase și mai eficiente băuturi, pentru că ajută la spargerea pietrelor la rinichi. Efectele diuretice ajută la eliminarea lichidelor reținute în organism.

3. Ai grijă ce mănânci
Dieta este foarte importantă atunci când ai pietre la rinichi. Consumă fructe, legume și cereale integrale. Evită consumul de mâncare procesată și de sucuri.

Este important să menții un echilibru în alimentația ta și să te hidratezi suficient. Grija ta pentru ceea ce mănânci trebuie să fie mult mai mare. O alimentație echilibrată te poate ajuta să scapi de pietrele la rinichi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 3 modalități prin care poți să elimini pietrele la rinichi