3 leacuri naturiste pentru constipatie

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru prune uscate

Constipatia este o problema des întalnita, cu care se confrunta persoane de toate varstele. Pentru a scapa de ea, poti apela la remediile naturale. 

Seminte de susan
Compozitia uleioasa a semintelor de susan favorizeaza digestia, ajutand la eliminarea scaunelor uscate. Se adauga semintele la cereale sau salate. Acest remediu este folosit din timpuri stravechi de catre chinezi.

Fibre
Specialistii în nutritie atrag atentia ca persoanele care au o dieta saraca în fibre sunt mai predispuse la constipatie. De aceea, este important sa le introduci în alimentatie, fiind benefice pentru tractul digestiv.

În fecare zi trebuie sa consumi între 20 si 35 de grame de fibre. Alimentele bogate în fibre includ cerealele, fasolea, lintea, fulgii de ovaz, migdalele, orzul, legumele si fructele proaspete. Daca esti constipat si iei suplimente cu fibre, asigura-te ca bei suficienta apa, pentru ca si hidratarea este foarte importanta.

Prune uscate
Daca suferi de constipatie, prunele uscate sunt alt remediu la care poti apela. Acestea sunt ideale mai ales în sezonul rece, cand oferta de fructe proaspete nu este una foarte bogata.

sursa:adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 3 leacuri naturiste pentru constipatie