3 greseli pe care la faci la sala

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mers la sala

Desi sunt foarte bine cunoscute, flotarile sunt foarte des executate gresit. Majoritatea persoanelor nu acorda importanta tehnicii si modului in care muschii lucreaza in timpul unei flotari, ci prefera doar sa atinga un anumit numar. Vei fi surprins sa afli ca nu numarul de flotari pe care le faci este important, ci executia.

Iata unde ai putea gresesti:

Mainile iti sunt prea departate. Tinand mainile departate este un mod inselator de a executa o flotare. Ajungi usor intr-o pozitie comoda si muschii nu mai lucreaza asa cum ar trebui. Motivul? Distanta dintre corp si podea se diminueaza. In plus, exista mai multa presiune pe umeri, acestia fiind mult prea expusi riscului de accidentare. Plaseaza-ti palmele chiar sub umeri, astfel incat coatele sa iti ajunga chiar pe langa trunchi atunci cand faci flotarea. Astfel lucrezi corect atat pieptul, cai si tricepsul.
Gatul tau se clatina. Se intampla asta ori de cate ori pieptul si bratele iti sunt foarte obosite, iar gatul este intr-o pozitie ciudata, inclinat spre podea. Nu numai ca este foarte inestetic si amuzant pentru ceilalti, insa coloana vertebrala intra in dezechilibru si este supusa riscului de accidentare in orice moment. O flotare corecta este atunci cand pieptul, nu nasul, iti atinge podeaua. Corpul tau ar trebui sa formeze o linie dreapta de la cap pana la glezne atunci cand executi flotari.
Te concentrezi doar pe ridicare. Nu lasa gravitatea sa faca munca ta. Concentreaza-te pe tot parcursul exercitiului. Si partea mai usoara a sa contribuie la dezvoltarea musculaturii implicate. Cand ajungi sus prefa-te ca sapi in podea cu toate degetele. Acest truc va implica si muschii spatelui si ii va activa pentru a avea ajutor atunci cand te ridici.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 3 greseli pe care la faci la sala